Dolar

32,4639

Euro

34,8445

Altın

2.445,70

Bist

9.891,58

Gaziantep, uluslararası Gastroantep’in ardından ardından yeni bir etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor

Fıstığı ve baklavasının yanı sıra tescilli birçok yöresel ürünü ile dünyaya adını duyuran marka şehir Gaziantep, uluslararası Gastroantep’in ardından yeni bir etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-24 19:09:00

Gaziantep, uluslararası Gastroantep’in ardından ardından yeni bir etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor

Dünyanın en büyük 2. havacılık festivali olan “Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne” bu yıl Gaziantep ev sahipliği yapacak. 22-27 Eylül 2020'de gerçekleştirilecek etkinlikte roketten uçan arabaya, otonom sistemlerden insanlık yararına teknolojilere kadar birçok farklı alanı içeren toplam 23 dalda 3 milyon euroyu aşan ödüllü yarışmalar düzenlenecek. Yarışmaları için son başvuru tarihi 28 Şubat 2020. Ayrıca bu yıl çok daha geniş yelpazede sağlıktan tarıma, çevreye olmak üzere hayatın her noktasına dokunan sadece savunma sanayisinde değil, tüm sivil alanları kapsayan kapsamlı yarışmalar düzenlenecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Gaziantep'in bu etkinliği düzenlemek için hazır olduğunu söyledi. Gaziantep'in eski bir medeniyetin taşıyıcısı olduğuna işaret eden Şahin, “Dünya Orta Çağı yaşarken İbni Haldun, İbni Sina'nın yeşertmiş olduğu medeniyetin taşıyıcısıyız. Önümüzde kocaman bir fırsat var. Bilgi ekonomisine sahip olabilecek güçteyiz. Festival, dönüşümü getirecek. Festivalden önce bunu başarmamız lazım. Gidecek çok yolumuz, ulaşmamız gereken hedeflerimiz var. Gaziantep lojistiğiyle, coğrafyasıyla buna hazır” diye konuştu.

Haber Ara