Dolar

32,5861

Euro

35,0371

Altın

2.458,84

Bist

9.835,39

Gazeteci Nazif Karaman'dan 'FETÖ Soruşturması' iddiasına sert cevap

Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Şefi Nazif Karaman hakkında ‘FETÖ şüphelisi’ olduğu iddiasını ortaya atan Oda TV'nin haberi yalanlandı. Ankara ve İstanbul’da şüpheli olduğu hiçbir dosya bulunmadığını söyleyen Karaman, “Oda TV, benim şüpheli olduğum bir dosyayı numarasıyla ortaya koyarsa gazetecilik mesleğini bırakacağım” dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-09 22:26:08

Gazeteci Nazif Karaman'dan 'FETÖ Soruşturması' iddiasına sert cevap

HABER MERKEZİ | TIMETURK

Gazeteci Nazif Karaman, ‘FETÖ şüphelisi' olduğu iddiasını ortaya atan Oda TV'ye tepki göstererek, “Oda TV, benim şüpheli olduğum bir dosyayı numarasıyla ortaya koyarsa gazetecilik mesleğini bırakacağım” dedi. Oda TV'de bugün yayınlanan haberde Karaman'ın Fetullahçı Terör Örgütü şüphelisi olduğu iddiası ortaya atıldı. Sabah Gazetesi Özel İstihabarat Şefi Karaman, Ankara ve İstanbul'da şüpheli olduğu hiçbir dosya bulunmadığını söyledi.

Karaman'ın Ankara ve İstanbul'daki iki ayrı dosyada 'FETÖ şüphelisi' olduğunu yazan Oda TV'nin iddiasının aksine ne Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ne de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki herhangi bir dosyada Karaman'ın adı 'şüpheli' olarak yer almadı, almıyor.

"GAZETECİLİK MESLEĞİNİ BIRAKIRIM"

Nazif Karaman, Oda TV'nin iddiasıyla ilgili olarak sabah.com.tr'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ne Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda, ne de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hakkımda herhangi bir FETÖ soruşturması yoktur. Bu, Oda TV'nin iftirasıdır. Oda TV, benim şüpheli olduğum bir dosyayı numarasıyla ortaya koyarsa gazetecilik mesleğini bırakacağım. Eğer koyamazlarsa kendileri mesleği bırakacaklar ya da iftiralarından ötürü özür dileyecekler mi?"

FETÖ ÜYELERİNCE HEDEF GÖSTERİLDİ

20 yıla yakın bir süredir gazetecilik yapan Nazif Karaman, 2010 yılından bu yana Sabah gazetesi Özel İstihbarat biriminde çalışıyor. 17-25 Aralık operasyonlarından bu yana FETÖ'nün çeşitli devlet kurumlarındaki yapılanması ile alakalı haberleriyle ses getiren Karaman, defalarca örgüt üyelerince hedef gösterilmişti.

Haber Ara