Dolar

32,5818

Euro

35,0262

Altın

2.458,27

Bist

9.796,56

Fransa'da 'Fransız' kalamayacağınız mekanlar

Fransa'ya gitmek sadece Eyfel Kulesi'ni görmek değil. Ülkede o kadar çok sanatsal mekanlar var ki. Meydanlarından tarihi saraylara kadar adeta anıtlar ülkesi....

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-10 11:07:35

Fransa'da 'Fransız' kalamayacağınız mekanlar

Fransa, sanat eserleri, eşsiz mimariye sahip yapıları ve modern yaşam tarzı ile dünyanın dört bir yanından turist çekmeyi başarıyor. Özgürlük, eşitlik ve kardeşlik mottosu ile hareket eden ülkenin sınırları, İngiliz Kanalı'ndan Akdeniz'e kadar uzanan geniş bir alanı kaplıyor. Fransa'nın en ünlü caddelerinden olan Şanzelize Caddesi, şehri ziyaret ettiğinizde kesinlikle görmeniz gereken yerlerden biri.

Eyfel Kulesi'ni ziyaret etmek ilk akla gelenlerden. Anıtı gezdikten sonra görmeniz gereken daha çok mekan var....

Paris'te bulunana Disneyland, iki bin hektarı kaplayan devasa büyüklüğüyle ziyaretçilerine birbirinden farklı eğlence olanakları sunuyor.

Şanzelize Caddesi'nin batı kısmında bulunana Zafer Takı, Paris'te bulunana tarihi bir anıttır.49 metre yüksekliğindeki tak, şehrin en önemli simgelerinden biridir.

Dünya'nın en önemli müzelerinden biri olan Louvre Müzesi, şehrin en önemli kültür duraklarından biridir. Müzede ünlü Mona Lisa Tablos'unun da bulunduğu 30 binin üzerinde eser sergileniyor.
İçinde Lüksemburg Sarayı'nı da bulunduran 25 hektarlık alanda pek çok kestane ağacıyla çevrili bu alan şehrin en önemli yeşil alanlarından biri.Parkın ortasında bulunan sekizgen biçimindeki göl ise parka bambaşka bir hava katıyor.

1977 yılında açılan Pompidou Merkezi, radikal ve etkileyici tasarımı ile tam bir sanat merkezi görünümünde ziyaretçilerini ağırlıyor.

Orsay Müzesi, günümüzde 19. ve 20. yüzyılın önemli eserlerinin sergilendiği bir müze olarak kullanılıyor.

Şehrin bir diğer önemli ziyaret noktası olan Rodin Müzesi, ülkenin önemli sanatçılarından biri olan Auguste Rodin'in eserlerinin sergilendiği önemli bir bina.

Şarapla ilgili şehirde bulunan bir diğer özel mekan olan La Cité du Vin de şehirde mutlaka görülmesi gereken mekanlardan biri.

Şarap konusunda Alsas'ın en önemli noktalarından biri olan Colmar, ziyaretçilerine nostaljik bir kasabada keyifli ve hoş bir tatil yapma imkanı sunuyor.

Şehrin en önemli ziyaret noktalarından biri olan Terreaux Meydanı çevresindeki pek çok önemli yapıyla Lyon gezilecek yerler listesinin ilk sıralarında yer alıyor.

Nantes'de en keyif alacağınız yer elbette ki Machine of the Isle Nantes isimli bir çeşit tema park olarak tanımlayabileceğimiz bu eğlence alanı olacaktır.

Haber Ara