Dolar

32,5805

Euro

34,9968

Altın

2.456,29

Bist

9.760,77

‘Firavunların laneti’ hakkında yeni gerçekler ortaya çıktı

Al-Masry Al Youm’da yayınlanan, “Firavunların laneti hakkında yeni gerçekler ortaya çıktı” başlıklı haberde, “Firavun Tutankhamun'un mezarını keşf eden arkeologlar, bir kısmı ölümle sonuçlanan garip ve şüpheli olaylara maruz kaldı” denildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-09 11:46:20

‘Firavunların laneti’ hakkında yeni gerçekler ortaya çıktı

Al-Masry Al Youm'da yayınlanan, “Firavunların laneti hakkında yeni gerçekler ortaya çıktı” başlıklı haberde, “Firavun Tutankhamun'un mezarını keşf eden arkeologlar, bir kısmı ölümle sonuçlanan garip ve şüpheli olaylara maruz kaldı” denildi.

‘Firavunların laneti', Firavun Tutankhamun'un mezarının bulunmasıyla ilgili bir efsanedir.

Tutankhamun'un mezarını keşfeden arkeologlar, bir kısmı ölümle sonuçlanan garip ve şüpheli olaylara maruz kaldı.

Bazıları, bu esrarengiz ölümlerin, Tutankhamun'un mezarını açtıklarında ortaya çıkan ve firavun kralını mezarında rahatsız eden lanetin sonucu olduğunu düşünüyor.

İngiliz arkeolog ve Mısırbilimci Howard Carter'ın, 1922'de Firavun Tutankhamun'un mezarını keşfetmesinden neredeyse yüz yıl sonra, Russia Today gazetesi, Tutankhamun'un mezarını keşfeden Carnarvon Kontu'nun ölümü hakkındaki gerçekleri ortaya çıkaran British Daily Mail'in bir raporundan alıntı yaptı .

Carnarvon'un ölümü, sözde firavunların lanetinden kaynaklanan ölümlerin en önemlisi olarak kabul edildi.

Carnarvon, Nil Nehri'nde, Firavun Tutankhamun'un mezarının bulunmasından sadece altı ay sonra aldığı bir sivrisinek ısırığından ve iki hafta önce romancı Mary Corelli'den firavunun mezarının açılmasının sonuçları hakkında uyarılar aldıktan sonra öldü.

Lord Carnarvon'un soyundan gelen Fiona Herbert'in yeni açıklamaları ise, 22 Temmuz'da ‘The Curse of King Tut' adlı bir belgesel filmde yayınlandı ve Carnarvon'un ölümünden hemen sonra meydana gelen iki garip olayı detaylandıran açıklamalar yapıldı.

Herbert'e göre, Carnarvon'un öldüğü gece Kahire'de ışıklar söndü ve Lord Carnarvon'un küçük köpeği Suzy de çılgınca uluduktan sonra öldü.

Belgesel ayrıca, 1924'te kendini asan ve kanına yazdığı iddia edilen bir not bırakan arkeolog Hugh Evelyn White'ın intiharından da bahsetti.

Carnarvon'a yakın bir Mısırbilimci olan Aaron Ember de, 1926'da evinde çıkan yangında öldü. Ve kaçmak için bolca zaman olmasına rağmen, üzerinde çalıştığı ‘Ölüler Kitabı' adlı kitabın el yazmasını kurtarmak için ateşe koştu.

Belgesel ayrıca, İngiliz arkeolog Howard Carter'ın mezarı açtığı ilk günün sabahı kazı alanının üzerinde uçan bir şahinin görüldüğünü de ortaya çıkardı.

Filmin anlatıcısı, Mısırlı işçilerin bunu kötü bir alamet olarak gördüklerini açıkladı.

Kaynak: Al-Masry Al-Youm

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara