Dolar

32,5875

Euro

34,6701

Altın

2.525,16

Bist

9.524,59

Filistinli-İsrailli kadınlar 'barış' dediler

Filistin'in Ürdün sınırı yakınında bir araya gelen Filistinli ve İsrailli yüzlerce kadın barış mitingi düzenledi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-19 23:57:16

Filistinli-İsrailli kadınlar 'barış' dediler

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Filistin ve İsrailli kadınlar, "İsrail işgalinin son bulması ve barışın tesisi" için Batı Şeria'nın Eriha kentindeki Vaftiz bölgesinde barış mitingi düzenledi.

Filistin ve İsrailli yüzlerce kadının katıldığı mitingde, "İsrail-Filistin sorunun çözümü için barış görüşmelerinin yeniden başlaması ve ciddi adımlar atılması" çağrısı yapıldı.

Uluslararası Barış Koalisyonu üyesi Filistinli kadın aktivist Hüda Ebu Arkub, İsrail ve Filistinliler olarak barış için bir araya geldiklerini söyledi.

Filistin ve İsraillilerin barış içinde yaşamalarının vakti geldi

Filistin ve İsrail'in yanı sıra bünyesinde bir çok yabancı Sivil Toplum Kuruluşunu (STK) da barındıran Uluslararası Barış Koalisyonu üyesi Ebu Arkub, "Burada dünyaya, bize söylenen yalanlara yeter demek için toplandık. Filistin ve İsraillilerin barış içinde yaşamalarının vakti geldi. İsrailli ve Filistinliler olarak barış için buradayız." dedi.

İsrailli "Kadınlar Barışı Tesis Ediyor" hareketi de 5 Ekim'de Lübnan sınırı yakınlarındaki Ra's Nakura bölgesinde "Barış için Umut" adı altında düzenledikleri yürüyüşü Kudüs'e kadar devam ettirme kararı almıştı. 

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in 1967 sınırlarını ve Yahudi yerleşim birimleri inşasına son vermeyi kabul etmemesi nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu.

Haber Ara