Dolar

32,2661

Euro

34,7198

Altın

2.400,46

Bist

10.336,50

Filistinli genç paraşütle Suriye'ye geçti

İsrail, 23 yaşındaki Filistinli bir gencin yamaç paraşütüyle Golan Tepeleri'nin Suriye tarafına geçtiğini açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-25 17:13:44

Filistinli genç paraşütle Suriye'ye geçti

İsrail medyası, yetkililerin tahminlerine yer vererek, gencin IŞİD ya da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'ı devirmek için savaşan muhaliflere katılmaya çalıştığını yazdı.

Cumartesi günü akşam saatlerinde İsrailli nöbetçilerin farkettiği sızmanın ardından bölgeye hava araçlarının gönderildiği ifade edildi.

Görgü tanıları, İsrail hava araçlarının etrafta dolaştığını aktardı. Haaretz'in haberinde, İsrail'in olaya ilişkin bu sabaha kadar haber yapılmasını engellediği vurgulandı.

 KASTEN YAPILDI

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Moti Almoz konuya ilişkin açıklamasında, "Tüm ayrıntıları bilmiyoruz. Fakat görünüşe bakılırsa, Jaljulia kasabasından 23 yaşındaki bir İsrailli Arap, isteyerek geçti ve oradan alındı. Orada bekleyenler var mıydı bilmiyoruz ama tahmin ediyoruz ki rüzgâr yönüne karşı kim böyle bir şey yaptıysa kasten yapmıştır" ifadelerini kullandı.

Bir başka Savunma Kuvvetleri yetkilisi ise, gencin niyetini kesin olarak belirlemeye çalıştıklarını açıkladı.

VATANDAŞLIĞI İPTAL EDİLECEK

Associated Press'in haberine bugün Kabine'de konuşan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Suriye'ye geçen gencin vatandaşlığının iptal edileceğini kaydetti. Netanyahu, "Her kim İsrail ile savaşmak için düşman saflarına katılırsa artık İsrail vatandaşı olamaz" dedi.

Haber Ara