Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

FETÖ'nün 'topyekûn' operasyon taktiği

Gülen, 'Hususiler' ekibi, yargı, Emniyet, medya, sosyal medya... FETÖ herhangi bir operasyona karar verip adım atmaya başladığında hep birlikte nasıl hareket ediyordu? İşte cevabı...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-28 08:02:50

FETÖ'nün 'topyekûn' operasyon taktiği

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan, hatta "ses kayıtları" servis eden bir Twitter hesabını ifşa etti. "Bascalan" adındaki bu hesabına adresini veren Selvi, bundan önce de FETÖ'nün "topyekun operasyon taktiğini" yazdı.

İşte Selvi'nin yazısının ilgili bölümü:

Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen kes-yapıştır oluşturulmuş ses kayıtlarının yayınlandığı hesabı hatırladınız mı? Adı, ‘bascalan'dı. Ses kaydı önce ‘bascalan'da yayınlanmış, eşzamanlı olarak ‘haramzadeler', ‘bilaloglan' isimli sitelerden taarruza geçilmişti. Bu hesapların hemen 17-25 Aralık'tan önce oluşturulduğunu da belirtmek isterim.

FETÖ'NÜN TOPLU TAARRUZU

FETÖ bir operasyona başlayınca sadece polisi, savcısı ile değil; gizli tanığı, muhbiri, STV'si, Zaman ve Bugün gazeteleri ve Fuat Avni'si ile toplu taarruza kalkıyordu.

OPERASYON NASIL YÖNETİLİYOR?

Nihai talimat: Operasyon yapılacak olan hedefe ilişkin nihai talimat Fetullah Gülen'den geliyordu.

"Hususiler" devreye giriyor: Yapılanma içinde yardımcısı ‘Uzun Cevdet' üzerinden doğrudan Gülen'e bağlı olarak çalışan ‘hususiler' birimi harekete geçiyordu.

"Gizli tanık" harekete geçiyor: Önce operasyon yapılacak olan birim ya da şahısla ilgili önceden belirlenmiş olan gizli tanık ihbarda bulunuyordu. MİT TIR'larıyla ilgili ihbar, Jandarma istihbaratın bulunduğu Ankara Güvercinlik'ten yapılmıştı.

Top yargı ve Emniyet'te: Bundan sonra iş artık savcı ve polis biriminin işiydi. Dinlemeler başlıyor, operasyon için gerekçeler hazırlanıyor ve belirlenen tarihte sabah 05.00'te kapılar çalınıyordu.

Medya birimleri herekete geçiyor: Zanlılar henüz gözaltına alınmadan, sorguları yapılıp savcılığa çıkarılmadan önce FETÖ'nün medya yapılanması devreye giriyordu. Medyanın yapılanmasının görevi, algı operasyonunu gerçekleştirmekti... İlhan Selçuk henüz polis merkezine götürülmeden telefon tapelerinin servis edilmesi gibi.

Sosyal medya ayağı devreye giriyor: Polis birimi tarafından operasyon öncesinde hazırlanan veriler FETÖ'nün sosyal medya birimi tarafından bir bombardıman şeklinde servis ediliyordu. Kimin tutuklanacağından foto montajla hazırlanan uygunsuz görüntülere kadar her şey sosyal medya üzerinden servise sokuluyordu.

"BAŞÇALAN" HESABI

FETÖ'nün operasyon aracı olarak kullandığı hesaplardan biri de ‘bascalan'dı. Bu hesabın hedefi o zaman başbakan olan Erdoğan'dı. Hırsızın başı gibi gösterilmeye çalışılıyordu. Bu algı ‘haramzadeler' ve ‘bilaloglan' isimli hesaplarla takviye ediliyordu. Bu hesapların hepsi Pensilvanya'dan yönetiliyordu ama farklı adreslerde hazırlanıyordu.

(YAZARIN YAZISININ DİĞER BÖLÜMÜ İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

manset_40

Haber Ara