Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

FETÖ'cülerden top sakallı kamuflaj

FETÖ üyeleri de tanınmamak için farklı imajlara yöneldiği, FETÖ üyelerinin en çok kullandıkları takıyye metodunun ise top sakal bırakmak olduğu görüldü.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-30 18:18:52

FETÖ'cülerden top sakallı kamuflaj

FETÖ üyeleri de tanınmamak için farklı imajlara yöneldiği, FETÖ üyelerinin en çok kullandıkları takıyye metodunun ise top sakal bırakmak olduğu görüldü.

FETÖ üyeleri sürekli farklı kimliklere bürünerek kendini gizledi. Yakalanmamak için peruk takan, saçlarının rengini değiştiren, büyük numaralı gözlük kullanan FETÖ üyelerinin en çok kullandıkları takıyye metodu top sakal bırakmaları oldu.

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre, daha önce Güney Grup eski Komutanı Tuğamiral Nazmi Ekici, ‘Kozmik Oda' soruşturmasını yürüten eski Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, Mehmet Baransu, Önder Aytaç, Emre Uslu gibi haşhaşilerin ardından FETÖ üyeliğinden tutuklanan eski milli kaleci Ömer Çatkıç da top sakallı.

TOP SAKAL ÇETESİ

MÜCTEBA KILIÇ: Teröristbaşı Gülen'in yanında ağlayarak şiir okurken görülen Mücteba Kılıç, yıllar sonra ‘solcu avukat' olarak çıktı. Yakalandığında ise top sakalıyla dikkat çekti.

MEHMET BARANSU: FETÖ, kumpas soruşturmalarının medya ayağı için en çok onu kullandı. ‘Topsakallılar çetesi'nin en etkin üyesi daha sonra ‘hacı sakalı'na döndü.

ÖNDER AYTAÇ:FETÖ'nün propaganda timinde yer alan ve hakkında yakalama kararı bulunan en küfürbaz isimlerden başı çekiyor. Top sakalından hiç vazgeçmeyen FETÖ'cü Aytaç, Sosyal Paylaşım Sitesi Twitter hesabından paylaştığı iğrenç küfürler ile gündeme gelmeye çalışıyor.

EMRE USLU:Türkiye'nin casusluk suçundan aradığı firari FETÖ yöneticisi olarak kayıtlara geçti. 30 Mart seçimleri öncesi gittiği Belçika'nın başkenti Brüksel'den dönmeyeceğini açıklayan FETÖ'cü Uslu'nun şimdilerde ABD'de yaşadığı ifade ediliyor. Twitter üzerinden tehdit dolu mesajlar savurmaya devam Uslu'nun top sakalından hiç vazgeçmemesi dikkat çekiyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan darbecilerin de saçlarını uzattığı hatta top sakal bıraktıkları görülmüştü.

MUSTAFA BİLGİLİ: Kamuoyunda “Kozmik Oda” olarak anılan soruşturma yürüten eski Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, Ankara'nın Cebeci semtinde 9 Kasım 2016'da, polis denetimi sırasında sahte kimlikle yakalanmıştı. Üzerinden “Abdullah Bilgili” adına kısmen tahrip edilmiş kimlik çıkan eski savcı Mustafa Bilgili, tanınmamak için top sakal bırakmıştı.

NAZMİ EKİCİ: Güney Grup eski Komutanı Tuğamiral Nazmi Ekici de, eski amiral Hayrettin İmren'le birlikte firar etmişti. 15 Temmuz darbe girişiminde yer aldığı gerekçesiyle hakkında gözaltı kararı alınan Nazmi Ekici, kendisini gizlemek için top sakal bırakmıştı.

Haber Ara