Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

FBI'dan 'Clinton ve e-mail' açıklaması

FBI Başkanı e-posta soruşturması hakkında açıklama yaptı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-06 14:38:25

FBI'dan 'Clinton ve e-mail' açıklaması

Amerikan Federal Soruşturma Bürosundan Demokrat başkan adayı Hillary Clinton'ın, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde kişisel e-mail hesabı üzerinden devlete ait gizli bilgiler içeren yazışmalar yapması konusu ile ilgili açıklama geldi.

"YASALARI İHLAL ETMİŞ OLABİLİR"

Büro başkanı James Comey, Clinton'ın Amerikan yasalarını ihlal etmiş olabileceğini fakat bunu kasıtlı yaptığını düşünmediğini belirtti. Clinton ise daha önceki açıklamalarında, yanlış bir şey yapmadığını, kişisel e-mail hesabından gizli hiçbir belgeyi göndermediğini vurgulamıştı.

100'DEN FAZLA GİZLİ BELGE

FBI ise Clinton'ın kişisel e-mail hesabı üzerinden yaptığı yazışmalarında 100'den fazla gizli belge buldu.

3 SAATTEN UZUN BRİ SORGULAMA

Hafta sonunda FBI ajanları Clinton'ı e-mail alışkanlıklarıyla ilgili olarak 3 saatten uzun süre sorgulamışlardı.

RAKİBİ TRUMP'TAN TEPKİ

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump ise son gelişmelerin ardından açıklama yapmakta gecikmedi. Donald Trump Twitter sayfasına şunları yazdı: "FBI Başkanı, sahtekar Clinton'ın ulusal güvenliğimizi tehlikeye attığını söyledi. Ama herhangi bir suçlama yok. Sistem çarpık. General Petraeus'ın başı bundan çok daha azına karşın derde girmişti. Bu, çok çok haksızca! Alışılageldiği gibi, çok kötü bir hüküm verildi."

TRUMP NEYİ KAST EDİYOR?

Eski ABD Merkezi Haber Alma Örgütü (CIA) Başkanı David Petraeus, 2012'de evlilik dışı ilişkide bulunduğunu kabul ederek istifa etmişti.

 

Haber Ara