Dolar

32,4663

Euro

34,6962

Altın

2.436,70

Bist

9.908,63

Fas Dışişleri Bakanı Burita Kuveyt'te

Burita, Kuveyt Emiri Sabah'a Kral 6. Muhammed'in Körfez'de yaşanan krizin çözümüne ilişkin mesajını iletti

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-13 16:09:40

Fas Dışişleri Bakanı Burita Kuveyt'te
Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan krizin çözümü için Kral 6. Muhammed'i temsilen temaslarda bulunmak üzere geldiği Kuveyt'te Emir Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile bir araya geldi.

Fas resmi haber ajansı MAP'ın haberine göre Burita, Kuveyt Emiri Sabah'a Fas Kralı 6. Muhammed'in Körfez'de yaşanan krizin çözümüne ilişkin mesajını iletti.

Kral 6. Muhammed'in mesajında "Körfez'de yaşanan krizin çözümü için Körfez İşbirliği Konseyi'nde (KİK) yer alan kardeş ülkelerin gösterdiği çabalara ülkesinin tam destek verdiği ve anlaşmazlıkların kardeş ülkeler arasında diyalog yoluyla çözülebileceğini ifade ettiği" kaydedildi.

Burita dün gece Kral 6. Muhammed'i temsilen çıktığı Körfez turunun ilk ayağı olan Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de Veliaht Prens Muhammed bin Zayid el-Nahyan ile bir araya gelmişti.

Fas Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kral 6. Muhammed'in kardeş ülkeler arasında yaşanan krizde itidalden yana olduğu belirtilmiş, diyalog yolunun açılması için Kral'ın her türlü çabayı sarf etmeye hazır olduğu kaydedilmişti.

Kral 6.Muhammed ayrıca bazı Arap ülkeleri tarafından abluka altında alınan Katar'a gıda yardımı yapılması için de talimat vermişti.

Haber Ara