Dolar

32,5140

Euro

34,9056

Altın

2.454,71

Bist

9.888,76

Evde kolonya nasıl yapılır?

Evde kolonya nasıl yapılır sorusunun yanıtı en çok arananlar arasına girmeyi başardı. Çin’de başlayan ve dünyayı tehdit altına alan koronavirüs salgınının Türkiye’de görülmesi üzerine birçok kişi evde kolonya yapımını aramaya başladı. Marketlerdeki kolonya raflarının boşalması üzerine vatandaşlar evde kolonya yapmaya çalışıyor. Peki evde kolonya nasıl yapılır?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-12 16:26:30

Evde kolonya nasıl yapılır?

Çin'de başlayan ve bütün dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs nedeniyle uzmanlar sık sık ellerin yıkanması ve kolonya kullanılması gerektiği yönünde uyarılar yapıyor. Koronavirüsün Türkiye'de de görüldüğünün açıklanması üzerine vatandaşlar hem el hijyenine özen gösteriyor hem de marketlerdeki kolonya reyonlarına akın ediyor. Kolonya stokları yavaş yavaş tükenmeye başlarken evde kolonya yapımı daha çok araştırılmaya başlandı. Peki evde kolonya nasıl yapılır?

Malzemeler:

15 ml limon esansı
800 ml etil alkol
185 ml saf su

İlk olarak limon esansı ve etil alkolü iyice karıştırın ve ardından saf su ilave ederek bütün malzemelerini homojenize bir şekilde karışmasını sağlayın. Daha sonra ise özel olarak üretilmiş olan kolonya süzme kağıdı ya da bir bez ile bu suyu süzün. Eğer limon kolonyası yapmak istemiyorsanız arama olarak yeşilçay, bergamot, tarçın, portakal, biberiye gibi esanslar kullanarak kolonya yapabilirsiniz. Limon kolonyası yapımı sırasında etil alkolün yanıcı bir madde olduğunu unutmayın ve kullanımını azami şekilde dikkat ederek yapın.

Kaynak: aktuelbilgiler.com

Haber Ara