Dolar

32,4655

Euro

34,7249

Altın

2.438,63

Bist

9.894,34

Ev taşırken bunlara dikkat!

Taşınma sürecinde dikkat edeceğiniz bazı hususlar sizi evinize taşındığınızda daha rahat hissettirecektir. Nasıl mı?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-23 14:01:13

Ev taşırken bunlara dikkat!

Ev taşıma süreci çok çetrefilli bir konu... Peki taşınırken hangi önemli unsurlara dikkat edilmeli...Gelen birlikte irdeleyelim:

Yeni evinize taşındığınızda her şeyin hazır ve hayalinizde gibi olması için, ev tadilatlarının siz taşınmadan önce büyük ölçüde tamamlanmasını sağlamanız çok önemli.
Ev taşıma sürecini liste hazırlayarak başlatmak doğru bir karar olacaktır. Yeni taşınılacak evin boyutları da göz önünde bulundurularak, mevcuttaki eşyalarınızdan hangilerinin yeni eve götürüleceğine, hangilerinin modifiye edileceğine ve nelerin yenisine ihtiyacınız olduğuna karar vermelisiniz. Yeni evinize götürülmeyecek eşyaları da satmak, atmak ya da bağışlamak istedikleriniz olarak kategorize etmeniz de istenmeyen eşyalardan kurtulmanızı kolaylaştıracaktır.
Taşınma sürecinde en önemli faktörlerden biri de nakliyat şirketleridir. Ev taşıma gününüzde çıkabilecek aksilikleri minimum indirmek adına nakliyat şirketi araştırmaları detaylı ve özenli yapılmalıdır

Nakliyenin ayrıntısına dikkat
Taşınmada yaşanan en büyük sorunlardan biri de, taşıma işlemi sonunda nakliyat firmasının önceden anlaşılan fiyatın üstüne çıkmasıdır. Önceden bu konuda kesin bir anlaşma yapmak sizing yararınıza olacaktır.Araştırmalarınıza başladıktan sonra olası çalışılabilecek nakliyat firmalarının bir listesini çıkarıp hepsinin sunduğu hizmetleri ve ücretlerini belirtmelisiniz. Yukarıda belirttiğimiz hususların güvenliği açısından, internette bu firmalar hakkında yazılan yorumları okumak size kararınızı verirken yardımcı olacaktır.

Eşyaların toparlanması

Yemek takımlarını, vazoları, porselen aksesuarları ve bunun gibi kırılacak eşyalarınızı kırılmadan yeni evinize götürmek için çok dikkatli paketlemelisiniz. Kolileme yaparken eşyalarınızın kırılmaması ve çizilmemesi için aralarına gazete kağıdı, balonlu köpükler ya da paketleme kağıtlarını kullanabilirsiniz.Taşınmadan bir kaç hafta önceden kolileri temin etmeye başlamalısınız. Çevrenizdeki mağazalardan kullanılmayan kolileri isteyebilirsiniz. Eşyalarınızın hasar görmemesi için kullanacağınız köpükleri beyaz eşya mağazalrından sağlayabilir ya da satın alabilirsiniz.Kıyafetleriniiz kolilerken maksimum yer tasarrufu yaptığınızdan emin olmalısınız. Ayrıca özel kıyafetlerinizin hasar görmemesi için özel kılıflar kullanabilirsiniz.

Haber Ara