Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Esed ile işbirliği yapmamız kaçınılmaz'

'Bizim için beka meselesi olan DEAŞ ve YPG tehdidinin kaynaklandığı Suriye'deki otoriteyle de işbirliği yapmamız kaçınılmaz. ..'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-10 11:10:11

'Esed ile işbirliği yapmamız kaçınılmaz'

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Hürriyet Yazarı Verda Özer, bugünkü köşesinde "Irak ve Suriye'yle yeni sayfa" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Irak'ı ve Türkiye'nin Irak hamlelerini ayrıntıyla ele alan Yazar, Türkiye'nin askeri bir savaştan siyasi bir savaşa geçtiğini belirtti.

Özer, "Türkiye artık hem küresel hem bölgesel güçlerle, özellikle de komşularımızla işbirliği yaparak terörü asıl kaynağında kurutmayı hedefliyor. Bu da Suriye'yle de benzer bir işbirliğinin geliştirileceğine işaret" diye yazdı.

Özer şöyle devam etti:

"ESED'İN POLİTİKALARI SİYASİ ve AHLAKİ AÇIDNA KABUL EDİLEMEZ AMA..."

Daha önce de yazdım: Evet Esad'ın izlediği politikalar bizim için siyasi olarak ve ahlaken kabul edilemezdi. Ancak diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yıl mesajında yeni bir “İstiklal harbi” verdiğimizi söyledi. Dolayısıyla artık idealler ve tercihlerimiz üzerinden değil, hayati ihtiyaçlarımız üzerinden konuşuyoruz.

Bu yüzden bizim için beka meselesi olan DEAŞ ve YPG tehdidinin kaynaklandığı Suriye'deki otoriteyle de işbirliği yapmamız kaçınılmaz. Kaldı ki, bunu zaten şu anda Rusya ve İran üzerinden dolaylı olarak yapıyoruz.

Bu aynı zamanda Suriye'de bulunan askerimizin güvenliği ve operasyonlarımızın başarısı açısından da elzem.

YAZARIN AYNI YAZIDAKİ BİR DİĞER GÜNDEM MADDEDİ: BAŞİKA
(HABERE GİRMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

manset_18

Haber Ara