Dolar

32,4432

Euro

34,7597

Altın

2.441,10

Bist

9.919,12

ESE-Frankfurt'un Türk işletmecilere yönelik sertifika progr

ESE-Frankfurt'un Türk işletmecilere yönelik sertifika programı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-22 21:42:49

ESE-Frankfurt'un Türk işletmecilere yönelik sertifika progr
SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, hangi ülkede olursa olsun terörün her türlüsünü kınadığını belirterek, Paris'teki terör saldırılarının Türk turizmini olumsuz etkileyeceğini düşünmediğini söyledi.

Aydın, Almanya'nın Frankfurt kentinde faaliyet gösteren "European School of Economics (ESE) Frankfurt" tarafından Türk kökenli işletmeciler için düzenlenen "İşletme Yönetimi Sertifikası" programında, "Farklı Kültürleri Yönetmek ve İnovasyon" konulu bir sunum yaptı.

Sunum sonrasında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Aydın, son günlerde artan terör saldırılarına dikkati çekerek, "Terörün her türlüsünü kınıyoruz. Paris'teki saldırıların Türk turizmine olumsuz etkisinin olacağını düşünmüyorum. Elbette güvenlikle alakalı çalışmaları artırmamız lazım. Ancak bir birey olarak terörün her türlüsünü ister Paris'te, ister Suriye'de isterse Türkiye'de olsun kınıyoruz" dedi.

Aydın, şirketin 2015 yılı hedeflerine ilişkin de bilgi verdi. Bu yıl 1,1 milyar avro ciroya ulaşmayı hedeflediklerini aktaran Aydın, şirketin ciddi bir büyüme ivmesi kazandığını ve 2016 yılında uçak sayısını 77'ye çıkararak daha fazla noktaya daha fazla yolcuyu taşımayı hedeflediklerini dile getirdi.

-"Ülkemizde 13 yıldır devam eden istikrar var ve bu turizme de rakamsal olarak yansıyor"

Server Aydın, Türkiye'de son 13 yıldaki istikrar ortamının ve ekonomik büyümenin turizm sektörünü olumlu etkilediğini vurgulayarak, "İstikrar olmadığı zaman turizmin çok büyüme şansı yok. Türkiye'nin de son 13 yılda yakaladığı bir istikrar ve ekonomik büyüme var. Tabii ki Türk turizmi de bundan olumlu etkileniyor. Şu an ülkemizde 13 yıldır devam eden istikrar var ve bu turizme de rakamsal olarak yansıyor" diye konuştu.

Türk turizminin beklentilerin aksine başarılı bir yıl geçirdiğini belirten Aydın, "Geçen yıl Türk turizmi kötü gidecek deniyordu, bir sürü dedikodu vardı. Ancak çok başarılı bir 2015 yılı geçirdi Türk turizmi. Belli bölgelerde turist sayısı azaldı ancak bunu başka bölgeler telafi etti. Artık Türk turizmi bir bölgeye dayalı yaşayan bir turizm değil. Çok fazla varyasyon ve ulaştığı hedef pazar var. Dünyanın dört bir yanından turist geliyor. Hem ülkemizin güzelliği hem de ekonomik başarısı Türk turizmine olumlu yansıyor" ifadelerini kullandı.

Aydın, ayrıca ortak kuruluşları Lufthansa'da son dönemde yaşanan grevlerin şirketi etkilemediğini sözlerine ekledi.

Haber Ara