Dolar

32,5070

Euro

34,9842

Altın

2.432,37

Bist

9.810,09

Erdoğan ve Putin açılış sonrası bir kez daha görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, TürkAkım boru hattının açılışının ardından ikinci kez görüştü. Görüşmeye iki ülkenin Dışişleri ve Savunma Bakanları da katıldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-08 16:37:33

Erdoğan ve Putin açılış sonrası bir kez daha görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya nakledecek TürkAkım doğal gaz boru hattının açılışı dolayısıyla düzenlenen törenin ardından 30 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi

Haliç Kongre Merkezi'ndeki görüşmeye her iki ülkenin dışişleri ve savunma bakanları da katıldı.

İki lider, 1,5 saat açılış öncesi, yarım saat ise program sonrası görüşme yaparak toplam 2 saat ikili görüşme gerçekleştirmiş oldu.

Görüşmelerin ardından alınan karar ve yayınlanan ortak açıklama için TIKLAYINIZ.

SON SOÇİ GÖRÜŞMESİ 6 SAAT SÜRMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Barış Pınarı Harekâtı ve Suriye'nin kuzeydoğusunda Tel Abyad ile Resulayn arasındaki yaklaşık 100 kilometrelik alanın dışında kalan bölgede güvenli bölge kurulması konularını görüşmek üzere 22 Ekim günü Soçi'de bir araya gelmişti.

Bu, iki liderin 2019 yılı içerisinde gerçekleştirdiği altıncı başbaşa görüşme olmuştu. Aynı zamanda 6,5 saat süren bu görüşme iki liderin, bugüne kadar gerçekleştirdiği en uzun toplantı olarak da kayıtlara geçmişti.

Haber Ara