Dolar

32,5804

Euro

34,9943

Altın

2.457,59

Bist

9.770,47

Erdoğan: Milletim atılan adımların arkasında olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bahçeli'ye 15 Temmuz'dan bu yana olan devlet adamlığı yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-30 11:10:03

Erdoğan: Milletim atılan adımların arkasında olacak

AA'nın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle verilen resepsiyonda soruları yanıtladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye başkanlık sistemi konusundaki yaklaşımı nedeniyle şahsı ve milleti adına teşekkür ettiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Burada benim ancak Anayasa'ya bakışım olabilir. Diğer konular daha çok hükümetin ilgi alanı içerisinde. Anayasa meselesinde şu anda iktidar partisi ile MHP'nin yapmış olduğu görüşme, ülkemizin geleceği için hayırlı gelişmelerdir. Her iki siyasi partinin 'mesafe alalım, oturalım konuşalım' demeleri, demokrasinin hakim olduğu bir ülkede zaten milletimizin de beklentisidir. Yani parlamentoda niçin anlaşmalar olmaz, bir araya gelinip konuşulmaz diye milletim hep soruyor.

Beni de bu gelişmeler Cumhurbaşkanı olarak sevindiriyor. Temennim odur ki, Anayasa çalışması içersindeki maddelerin içeriğini bilmiyorum ama burada atılacak olumlu adımlar milletimi sevindirecektir. Milletim de atılan adımın arkasında olacaktır diye inanıyorum. Benim milletime inancım tam. Kesinlikle bu işte gereğini yapacaktır diye düşünüyorum.

Sayın Bahçeli'nin 15 Temmuz'da bu yana, tutumları sebebiyle, dayanışma içindeki siyaset anlayışının, devlet adamlığı yaklaşımından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Hakaretlerle bir yere varmak mümkün değil. Adı önemli değil, burada dayanışma şart. Olması gereken, Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine çıkmasıdır."

 

Haber Ara