Dolar

32,4379

Euro

34,7865

Altın

2.449,97

Bist

9.923,10

Erdoğan: Malazgir'te, Çanakkale'de ne olduysa 15 Temmuz'da da aynısı oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Malazgir'te, Kosova'da, Niğbolu'da, Çanakkale'de ne olduysa 15 Temmuz'da da aynının olduğunu söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-15 12:32:31

Erdoğan: Malazgir'te, Çanakkale'de ne olduysa 15 Temmuz'da da aynısı oldu

15 Temmuz şehitleri yurt genelinde anılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 15 Temmuz Anıtı'na çelenk bırakıp dua etti. 

Daha sonra açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Malazgirt'te ne olmuşsa, 15 Temmuz'da o olmuştur. Kosova'da, Niğbolu'da, İstanbul'un fethinde, Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde ne olmuşsa, 15 Temmuz'da o olmuştur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar:

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Şehitlerimize ve 15 Temmuz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Şehadete koşan şehitlerimize de şahsım milletim adına özellikle şükranlarımızı iletiyoruz. 1000 yıldır her karışını şehit topraklarıyla suladığımız vatanımız için mücadelelerde yer alan gazilerimizi minnetle yad ediyorum.

Bu meclis masa başında değil, savaş meydanında kurulmuş bir meclistir. Bu meclis sadece düşmanla değil ihanetle de mücadele ederek zafere yürümüş bir meclistir.

Bu meclis Polatlı'dan top sesleri gelirken de, tepesine bombalar yağdırılırken de azimle hizmeti sürdürmüş meclistir.

Bu meclis, mayası bağımsızlık ateşiyle yoğurulmuş bir meclistir.

Bu meclis tarihe gömülmek istenen 700 yıllık bir cihan devletinden genç bir cumhuriyet çıkartarak milletimizin ayağına takılmak istenen prangayı kırıp atan meclistir.

Dünyada gazi ünvanını bu kadar hakeden ve hakkıyla taşıyan başka bir meclis bilmiyorum.

Gerektiğinde gövdesini ona siper eden bir başka millet de bilmiyorum. Rabbime bana böyle bir milletin ferdi olduğum için hamediyorum.

ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, tören sırasında açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanı Şentop: "(15 Temmuz Şehitler Anıtı) Bu anıt, o gece vatanı istila, iradesi esir edilmesin diye meydanlara akıp kökü dışarıda bir ihanet şebekesinin yaktığı zulüm ateşini kanlarıyla söndüren kahramanların aziz hatırasına dikilmiştir."

TBMM'DE TÖREN

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı'na katılmak üzere Meclis'e geldi. Erdoğan burada resmi törenle karşılandı.

Erdoğan meclisin bombalanan kısmına karanfil bıraktı.

Haber Ara