Dolar

32,4516

Euro

34,7890

Altın

2.443,61

Bist

9.941,59

Erdoğan: Macron 'sömürge valisi' gibi konuşmayı bırakmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Camiler ve din görevlileri haftası için Beştepe'de düzenlenen programda konuştu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-06 17:26:04

Erdoğan: Macron 'sömürge valisi' gibi konuşmayı bırakmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Camiler ve din görevlileri haftası için Beştepe'de düzenlenen programda konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı'na yönelen eleştirileri yanıtlayan Erdoğan, "Maalesef toplumun belli bir kesimi Diyanet İşleri Başkanımızın görev alanının sadece cami ile sınırlı olduğunu düşünüyor" ifadelerini kullandı. Erdoğan, diyanet personelinin koronavirüse karşı mücadelede "fedakârca görev yaptığını" da ekledi.

"Sen kimsin ki, İslam'ın yapılandırılması diye bir ifadeyi ağzına alıyorsun?"

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a da İslam'a ilişkin sözleri nedeniyle tepki gösterdi.

Erdoğan, "Fransa Devlet Başkanı olarak İslam'ın yapılandırılmasından bahsetmesi hadsizliktir, edepsizliktir. Bizim ağzımızdan bugüne kadar Hristiyanlığın yapılandırılması, Museviliğin yapılandırılması diye bir şey duydunuz mu? Sen kimsin ki, İslam'ın yapılandırılması diye bir ifadeyi ağzına alıyorsun?" dedi.

'Macron 'sömürge valisi' gibi konuşmayı bırakmalı'

Devletin görevi tüm inanç mensuplarının hak ve özgürlüklerini garanti altına almaktır. Aslında Macron İslam dünyasının krizinden bahsederek Fransız toplumunun içinde bulunduğu krizi perdelemek istiyor. Aşırılıkla mücadele yasasıyla asıl amaç, İslam'la ve Müslümanlarla hesaplaşmak olduğu anlaşılıyor. 'Avrupa islamı' gibi kavramlarla, Müslümanlara dinsiz bir dindarlık dayatılmak isteniyor."

Erdoğan, "Devlet başkanları insanların kutsallarıyla ilgili konularda söz söylerken kılı kırk yarmalıdır. Macron'un özellikle cahili olduğu konularda konuşurken çok daha dikkatli olması gerekiyor. Sömürge valisi gibi davranmak yerine sorumlu bir devlet adamı gibi hareket etmesini bekliyoruz" dedi.

Haber Ara