Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Erdoğan: Güçten yana mı olacağız haklıdan yana mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Theresa May ile Londra'da düzenlediği ortak basın toplantısında, Gazze olaylarına ilişkin ''Biz güçten yana mı olacağız haklıdan yana mı olacağız?'' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-15 20:04:31

Erdoğan: Güçten yana mı olacağız haklıdan yana mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Buckingham Sarayı'nda Kraliçe 2. Elizabeth ile görüştü. İngiltere Başbakanı Theresa May'in sözcüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile May'in, teröre karşı işbirliği, göç, bölgesel istikrar ve ticaret konularını görüşeceklerini açıklamıştı.

'GAZZE'DEKİ OLAYLARLA İLGİLİ BAĞIMSIZ BİR SORUŞTURMA OLMALI'

İngiltere Başbakanı Theresa May ortak açıklamada ''Gazze'deki olaylarla ilgili bağımsız bir soruşturma olmalı. Suriye Türkiye sınırında olup bitenler de çok önemli.'' dedi. İngiltere Başbakanı May, "İsrail'den şiddeti durdurmasını istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze olaylarına ilişkin ''Biz güçten yana mı olacağız haklıdan yana mı olacağız?'' vurgusu yaptı.

ERDOĞAN'DAN 15 TEMMUZ VURGUSU

Erdoğan ise konuşmasında ''Müttefikimiz ve dostumuz Birleşik Krallık'ı ziyaret etmekten memnuniyet duyuyorum. Türkiye erken seçim sürecinin içersinde bulunuyor. Bu ziyareti gerçekleştirdik. Birleşik Krallık'ın 15 Temmuz'dan sadece 5 gün sonra bakan düzeyinde ülkemize gerçekleştirdikleri ziyaret bizim için önemli.'' ifadelerini kullandı.

'ABD'NİN KUDÜS KARARINI ASLA KABUL ETMİYORUZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Birleşik Krallık ülkemizin Avrupa'daki en büyük ikinci ihraç pazarıdır. İkili ticaret hacmi için hedefimiz 20 milyar dolardır. Bugünkü temaslarımzı da stratejik öneme sahip projeleri de ele aldık. Terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesi ve ülkemize iadesi başlıklarında Birleşik Krallık ile iş birliğimizi geliştirmek istiyoruz. Öte yandan Suriye, Irak Kudüs Filistin başta olmak üzre bölgemizdeki son gelişmeleri ele aldık. ABD'nin Kudüs kararını asla kabul etmiyoruz. Bölgedeki itilafın çözülmesinde ara bulucu değil taraf olduğunu itiraf etmiştir. 60 Filistinlinin hayatını kaybetmesine 2 bin 500 kişinin yaralanmasına neden olan saldırılar bu politikanın bir sonucudur. Bu vahşeti bir kez de sizlerin önünde lanetliyorum'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Londra'da üç günlük resmi ziyareti kapsamında, Theresa May ve Kraliçe Elizabeth ile görüşeceği açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İngiltere Başbakanı Theresa May ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

'TERÖRİSTLER İLE GAZETECİLERİ BİRBİRİNDEN AYIRIN'

Erdoğan Türkiyede Gazetecilerin yargılanmasına ilişkin , basın toplantısında gelen bir soruya yönelik ''Yargımız teröristler ile gazetecileri ayırmaktadır, bunları kaynağından öğrenmenizi tavsiye ederim.'' cevabını verdi.

FETÖ İLE MÜCADELE KONUSUNDA İŞBİRLİĞİ

Erdoğan, FETÖ ile mücadeleye ilişkin soruya ''Biz şimdi listemizi verdik. Terörle mücadele konusunda işbirliği olduğunda mücadele daha kolay yapılır'' dedi.

İngiltere Başbakanı Theresa May'in sözcüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile May'in, teröre karşı işbiliği, göç, bölgesel istikrar ve ticaret konularını görüşeceklerini açıklamıştı.

Haber Ara