Dolar

32,5805

Euro

34,9968

Altın

2.456,29

Bist

9.760,77

Erdoğan'dan Schulz'a: Her yerin yaptırım olsa ne yazar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam konusunda açıklamalarda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-14 15:49:15

Erdoğan'dan Schulz'a: Her yerin yaptırım olsa ne yazar

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Milli Tarım Projesi" toplantısında konuştu.

İdam konusunda "Parlamento bu kararı aldığında ben bunu onaylarım." açıklamasında bulunan Erdoğan, Türkiye'yi tehdit eden AB Başkanı Schulz'a tepki gösterdi ve "53 yıldır Türkiye'yi AB'ye almayan siz nasıl Türkiye hakkında böyle bir karar verirsiniz." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"BU MİLLETİN KADERİ SİZİN ELİNİZDE DEĞİL"

Parlamento bu kararı aldığında ben bunu onaylarım. Batı ne diyor? İdam olmaz. Ben de Batı'ya sesleniyorum; Ey Batı! Bu milletin kaderi sizin elinizde değil. 53 yıldır Türkiye'yi AB'ye almayan siz nasıl olur da böyle bir karar verir. Sen daha Türkiye'yi tanıyamamışsın. Türkiye'deki birileri ile çevirdiğiniz fırıldaklar bu milletin kararı değildir.

Bu millet kendi kararını verir, kendi göbeğini keser. Fransa'da, Almanya'da... terör örgütünün ajanları cirit atıyor.

"SENİN HER YERİN YAPTIRIM OLSA NE YAZAR"

Yıl sonuna kadar sabredelim ondan sonra millete gidelim, diyorum. Bunlar dürüst değil, sizinle biz nereye yürüyeceğiz. Biz, dürüst olanlarla yürüyeceğiz. Şu terbiyesize bak 'Yaptırım uygularız' diyor. Senin her yerin yaptırım olsa ne yazar. Geç kalıyorsun geç. Biz de onların kullandığı ne kadar maşa, hain varsa, hepsinin başını eziyoruz, ezeceğiz. Birileri kendi akıllarınca bu coğrafyayı bize dar etmek istiyor. Ellerinden geleni yapsınlar.

TÜRKİYE'YE TEHDİT

AP Başkanı Schulz, Türkiye'yi yaptırım uygulamakla tehdit etmiş ve "Türkiye idam kararını yeniden uygulamaya koyarsa o zaman kırmızı çizgimizi aşmış olur ve Avrupa Birliği ile müzakere süreci bitmiş olur" ifadelerini kullanmıştı.

Schulz, Cumhuriyet Gazetesi'ne operasyon kapsamında gerçekleşen tutuklamalar karşısında Türkiye'ye dönük ekonomik yaptırım uygulanmasının seçenekler arasında olduğunu da söylemişti.

ÇAVUŞOĞLU: GÜCÜ YETİYORSA...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Schulz'un idam cezasının getirilmesi halinde Türkiye ile müzakerelerin durdurulacağına yönelik açıklamalarına ilişkin, "Schulz'un bu tehditkar açıklamalarının bizde hiçbir etkisi yok. Hiç kusura bakmasın. Önce AP'deki PKK faaliyetlerini durdursun. Gücü yetiyorsa yine AB üyesi ülkelerdeki teröre destek veren faaliyetlere karşı söylem içinde olsun. Ekonomik yaptırımlarla ilgili de elinden geleni arkasına koymasın. Gerekeni, ne yapmak istiyorsa yapsın." ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

 

Haber Ara