Dolar

32,5206

Euro

34,7918

Altın

2.423,24

Bist

9.731,42

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sen idama var mısın onu söyle?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sultanbeyli'deki toplu açılış törenindeki konuşmasında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun idam cezasına ilişkin görüşünü sordu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-11 18:24:49

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sen idama var mısın onu söyle?

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sultanbeyli'deki toplu açılış törenindeki konuşmasında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun idam cezasına ilişkin bugünkü "İdam anayasa değişikliğinde yok ama meydanlarda söyleniyor. Milleti kandırmak için. Niye koymadınız, elinizden tutan mı vardı?" şekildeki açıklaması hakkında, "Sen idama var mısın onu söyle" dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

Bakın, bu konuda benim kanaatim belli. Sayın Bahçeli'nin kanaati belli. Ben Sayın Başbakan'ın kanaatinin de farklı olduğu düşüncesinde değilim. Fakat bu, anayasa değişikliği isteyen bir karar. Şimdi bugün sabah yaptığı konuşmasında Sayın Ana Muhalefet Başı diyor ki; 'hadi getirin o zaman idamı' diyor. Tamam, sen idama var mısın önce onu söyle. Bak Sayın Bahçeli açıkladı. Ben Sayın Başbakan'ın da farklı düşündüğünü zannetmiyorum çünkü görüşmelerim var kendisiyle. Peki sen Kılıçdaroğlu, böyle bir şeye var mısın? Bakınız, ben buradan şimdi duyuruyorum; Allah'ın izniyle 16 Nisan'daki 'evet' aynı zamanda bunun parlamentoya gelmesi demektir.

Haber Ara