Dolar

32,3369

Euro

35,1991

Altın

2.247,90

Bist

8.718,11

Erdoğan'dan İnce'ye tepki: Kalkmış din hürriyeti üzerine ahkam kesiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Yenikapı'da düzenlenen Büyük İstanbul Mitingi'nde konuştu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-17 17:55:00

Erdoğan'dan İnce'ye tepki: Kalkmış din hürriyeti üzerine ahkam kesiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Yenikapı'da düzenlenen Büyük İstanbul Mitingi'nde konuştu.

35521487_2152523471646706_2392326840053137408_n

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Aşkım, sevdam, yarim, yoldaşım, sırdaşım, sığınağım kardeşim, kaderdaşım, yoldaşım İstanbul... Sade bir semtini sevmenin bile bir ömre bedel olduğu İstanbul.

Bugün yine muhteşemsin İstanbul, bugün yine destan yazıyorsun İstanbul, bugün yine güç ve cesaret veriyorsun İstanbul.

'SİZİN 81 MİLYON MANEVİ BABANIZ VAR'

Bugün babalar günü. Anneler babalar hepsi burada maşallah. Babaları şehit olduğu için bugünü buruk geçirenlere diyorum ki, sizin 81 milyon manevi babanız var.

Böyle bir günde en baba mitingimizi İstanbul'da yapıyoruz. 6 günümüz var. Buradan, bu muhteşem meydandan, İstanbul'un tüm ilçe ve mahallelerindeki kardeşlerimize en kalbi sevgilerimi yolluyorum. Bayramınızı tekrar tekrar tebrik ediyorum. Ramazan bayramınızın verdiği aşkla inşallah 6 günü başarılı bir şekilde sürdüreceğiz. Sonra Rabbimize diyorum ki, inşallah cumhurbaşkanlığı sistemini bizlerle, AK Parti ile güçlendir.

'6 İLDE DOĞALGAZ VARDI, ŞİMDİ 79 VİLAYETTE VAR'

Rabbimden bize, 24 Haziran akşamı bir bayram daha yaşatmasını niyaz ediyorum.

İstanbul, merkez-i buldandır. Yani dünyanın merkezidir. İstanbul'a hizmet, sadece Türkiye'ye değil, dünyaya hizmettir.

Ümraniye çöplüğü patladı mı? 39 kardeşimiz orada öldü. Kim vardı o zaman? CHP vardı. CHP bu. CHP'nin olduğu yerde çöplük var, pislik var, susuzluk var. Türkiye'de 6 ilimizde doğalgaz vardı. Biz geldik, 79 vilayetimizde doğalgaz var.

Biz bunu sağladık. AK Parti mutluluktur, huzurdur.

Haliç'i bilmeyeniniz var mı? Haliç'in yanından geçmek mümkün müydü? Ben orada doğdum büyüdüm, iyi bilirim. Haliç'in içi pislikten geçilmiyordu. Biz geldik. Dünya ile görüşerek, Türkiye'de özel firmalarla bu konuları görüşerek Haliç'teki bütün o çamuru taş ocağına naklettik. Şu anda Vialand denilen alan var ya, işte orayı doldurduk. O hale getirdik. Temizledikten sonra, biz Boğaz'ı Haliç'e bağladık.

'DÜNYANIN EN TEMİZ ŞEHRİ İSTANBUL'

İstanbul'a itibarını biz yeniden kazandırdık.

Habitat'ı bir sor, soruştur. Habitat-2 toplantısında sonuç bildirgesine bir şey kaydedildi. Neydi biliyor musunuz? "Dünyanın en temiz şehri İstanbul.

'HADDİNİ BİL, KÖR MÜSÜN?'

Bay Muharrem, yolsuzluklardan bahsediyorsun. Haddini bil. Biz İstanbul'u borçla devraldık. Sen bizim yatırımlarımızı görmüyor musun? Kör müsün? Rant odaklarının saldırılarını püskürttük Bay Muharrem.

Bay Muharrem, yolsuzluklardan bahsediyorsun. Haddini bil. Biz İstanbul'u borçla devraldık. Sen bizim yatırımlarımızı görmüyor musun? Kör müsün?

16 yılda İstanbul'a toplam 236 katrilyon liralık yatırım yaptık.

Bunlar nasıl yalan söylüyor? Şöyle soydular, böyle soydular. Bu nasıl hayasızlıktır?

16 YILDA 236 KATRİLYON'LUK YATIRIM!

16 yılda İstanbul'a toplam 236 katrilyon liralık yatırım yaptık.

Bunlar nasıl yalan söylüyor? Şöyle soydular, böyle soydular. Bu nasıl hayasızlıktır?

'TARİHE KENDİNİZİ AFFETTİREMEYECEKSİNİZ'

Ülkemizin birçok şehrinde tematik müzeler kuruyoruz. Meşhur Rami kışlasını 7 milyon kitaplı kütüphaneye dönüştürüyoruz.

Yaslı ada vardı ya, o yaslı adayı biz Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na çeviriyoruz. Ey Muharrem, siz tarihe kendinizi affettiremeyeceksiniz!"

İSTANBUL'A YATIRIMLAR

Haliç'te bir bilim ve teknoloji merkezi kuruyoruz. Bilim ve teknoloji merkezimiz de Haliç Tersanesi'ni bilim ve teknoloji merkezi yapıyoruz. Hazırlıklar tamam, suratle yıkımı yapılacak ve bilim ve teknoloji merkezine dönüşecek. Avrupa'nın en büyük bilim ve teknoloji merkezi olacak.

Sağlıkta İstanbul'a çağ atlattık. 129 adet sağlık tesisi inşa ettik. 5 kat trilyon olan 14 sağlık tesisimizin inşaatı devam ediyor. 7 bin yataklı 2 dev şehir hastanesi yapıyoruz. Başakşehir Şehir Hastanesi 2 yıla kadar tamamlanacak. Sancaktepe Şehir Hastanesi de YPK onayında. 5 büyük Millet Bahçesi'ni hayata geçiriyoruz. Atatürk Havalimanı'nı Millet Bahçesi'ne dönüştürüyoruz. Central Park, High Park'tan daha büyük Millet Bahçesi. Central Park'ın 3,5 kat büyüklüğünde, bize bu yakışır.

Şimdi, 29 Ekim'de havalimanını açıyoruz. Açılışla birlikte burada da yıkım çalışmaları başlıyor. Derdimiz İstanbulumuz bu güzelliklere sahip olsun. Bay Muharrem senin hafsalan böyle bir havalimanını alır mı? Kanal İstanbul'la ne işimiz var diyor. Anlamaz. Panama'yı Panama yapan Panama Kanalıdır. Suveyş Kanalı Mısır'ın en büyük maddi kaynağı. Bunların hafsalası almaz. İleri geri bol bol yalanlar konuşuyor. Hayatınızda zaten bir şey yok. Gereğini zaten bir hafta sonra yapacağız.

PUTİN İLE GEÇEN ANISINI ANLATTI

Bay Muharrem senin havsalan böyle bir havalimanını (İstanbul Yeni Havalimanı) alır mı? Zaten kafadan karşı çıktılar. 'Ne işimiz var bizim havalimanıyla'...Kanal İstanbul...'Ne işimiz var 'diyor bizim Kanal İstanbul'la. Hale bak hale.

Takmış kafayı bizim külliyeye. Zaten ustası da öyleydi. Gelmeyeceğim dedi sonra kuzu kuzu geldi. Bir hatıramı anlatacağım. Sayın Putin bir ziyaret yaptı. İlk gelişi. Bizim salonda kendisiyle konuşuyoruz şöyle bir süzdü her tarafını. Ayrılırken ''büyük devlet olmanın alameti farikası budur'' dedi.

'KALKMIŞ DİN HÜRRİYETİ ÜZERİNE AHKAM KESİYOR'

Muharrem İnce kalkmış din eğitimi, din hürriyeti üzerine ahkam kesiyor, çok enteresan. Daha dün kamuda çalışan personelin kılık kıyafetiyle ilgili AK Parti ile MHP'nin 411 oyla Meclis'ten geçirdiği düzenlemeyi genel başkanıyla birlikte Anayasa Mahkemesi'ne götürüp iptal ettiren sen değil misin bay Muharrem? Siz ne zamandan beri tereciye tere satmaya başladınız. Dürüst olun dürüst. Daha düne kadar imam hatiplere de diğer okullarda verilen din derslerine karşı çıkan siz değil misiniz?

Haber Ara