Dolar

32,4398

Euro

34,7333

Altın

2.440,94

Bist

9.926,44

Erdoğan'dan IKBY'ye: Dünya İsrail'den ibaret değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kürdistan referandumuna ilişkin İsrail ve IKBY'ye mesajlar verdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-26 12:27:41

Erdoğan'dan IKBY'ye: Dünya İsrail'den ibaret değil

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IKBY'ye bağımsızlık referandumuna ilişkin mesaj vererek "Dünya İsrail'den ibaret değil" dedi. Erdoğan konuşması sırasında İsrail'i de uyardı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni"nde konuştu.

Erdoğan, “İsrail'den başka destekleyen de yok. senin bağımsızlığını kim kabul edecek? Dünya İsrail'den ibaret değil ki! Biz yaptık oldu diyorlar, olmayacak, olamaz zaten. Biz yaptırımlara başladığımız anda ortada kalacaklar, tırlar çalışmayınca yiyecek bulamayacaklar, israil neyi nereden gönderecek?” dedi.

İsrail desteğini gözden geçirmezse onlarla da ortak adım atamayız diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'yi bölgede oyun kurucu olarak görmeyenle adım atmamız mümkün değil. Son ana kadar Barzani'nin böyle bir yanlışa düşeceğine ihtimal vermiyorduk, yanılmışız, alınan karar Türkiye'ye ihanettir. Daha sandıklar açılmadan PKK kutlama yapıyorsa orada masumiyet de meşruiyet de yoktur. Barzani bu yanlıştan dönmezse bölgemizi bir mezhep ve köken kavgası içine itme utancıyla tarihe geçecektir.”

 

Haber Ara