Dolar

32,4455

Euro

34,7811

Altın

2.439,71

Bist

9.931,98

Erdoğan: Bugün Mursi için susanlar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda şehit yakınları ve gazilerlerle birlikte iftar yaptı. Erdoğan'ın gündeminde yine Mısır'daki idam cezaları vardı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 00:58:25

Erdoğan: Bugün Mursi için susanlar...

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'ın darbe ile devrilen seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'ye verilen idam cezasını şiddetle kınadığını belirterek, ''Bu dönemde Sayın Mursi'ye karşı darbecilerin yanında yer alan hiç kimsenin bir daha demokrasi, özgürlük, adalet sözlerini ağzına almaya hakkı olmayacaktır. Biz bu açık haksızlık ve adaletsizlik karşı sonuna kadar mazlumların, hakkın ve adaletin yanında yer almayı sürdüreceğiz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ilk iftarını şehit yakınları ve gaziler ile birlikte yaptı. İftar programında şehit yakınlarına ve gazilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''34 ülkede 78 şehitliği olan bir milletiz. Biz farklı bir milletiz'' diyerek konuşmasına başladı.

''Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Eğer vatansak şehitlerimizin sayesinde, vatansak gazilerimizin sayesinde ve bu zincir, bu halka sürekli olarak devam edecektir ki bu vatan taçlanarak geleceğe yürümüş olsun'' dedi.

''MEKANLARI CENNET OLSUN''

Şehitler için ''Onlara ölü demeyiniz çünkü onlar diridir ama siz bilemezsiniz'' ayetiyle sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu mesajı da devamlı alan bir milletimiz. Şair ne diyor, ‘şehitler tepesi boş değil. Toprağın kahramanları bekliyor. Yattığı toprak belli, tuttuğu bayrak belli kim demiş meçhul asker diye.' Tüm şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Gazilerimize tekrar uzun ve hayırlı ömürler diliyorum. Burada iftar soframızı paylaştığımız tüm şehit yakınlarımız ve gazilerimiz kendileri için yapılan hizmetleri yakından biliyorlar'' diye konuştu.

Haber Ara