Dolar

32,4726

Euro

34,8402

Altın

2.451,54

Bist

9.867,11

Epic Games ve Apple arasındaki gerginlik tırmanıyor!

Apple'ın oyuniçi satın alma kuralların ihlal ettiğini iddia ettiği Fortnite ile arasındaki gerilim devam ediyor. Apple ile Epic Games arasında neler oluyor? İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-17 14:39:41

Epic Games ve Apple arasındaki gerginlik tırmanıyor!

Apple geçtiğimiz ay satın alma kuralları ihlal eden Epic Games'in yapımcılığını üstlendiği Fortnite'ı App Store'dan kaldırdığını açıklamıştı. Burada son ermeyen tartışma, hukuki yollara kadar taşınmıştı. Mahkemeye 37 sayfalık yeni bir savunma sunan Apple, gerek merciilere maddi zarardan yalnızca geliştiricinin sorumlu olduğunu aktardı. 

 Apple'ın sunduğu 37 sayfalık savunmanın detaylarında “Epic Games'in iddia ettiği maddi zarara tamamen kendileri sebep olduğu için bu zarar onarılamayacak bir durumda değildir. Epic Games bir sabotajcıdır, mağdur değildir. Bu mahkemeden ve davadan istediği yardıma ne ihtiyacı vardır ne de hakkaniyetli bir şekilde hakkı vardır.” açıklaması yer aldı. Açıklamanın devamında “Epic Games, bu anlaşmazlıktan avantaj elde etmek için kendi müşterilerini mağdur ediyor.” sözlerine yer verdi. 

Do7kPrhANMxoEBDW2xaqTk

Dava hakkında bir açıklamada Apple Hukuki işlemler sorumlularından geldi. Apple hukuk ekibi, tüm uyarılara rağmen Epic Games'in geri adım atmadığı ve tartışmayı alevlendirdiklerini söyledi. Ayrıca Apple ekibi, popülerliğini kaybetmiş olan Fornite'ın Apple'la olan gündemini kullanarak kendi reklamlarını yaptığını ileri sürdü. 

Hukukçular, Fortnite'ın  ödeme sisteminin eskiye döndürülmesi sonucunda Apple'ın App Store üzerindeki askısının kaldırılmasına istekli olunduğunu belirtiyor. Karşılık adımların gelmediği davanın ikinci duruşması 28 Eylül'de devam edeccek

Haber Ara