Dolar

32,4583

Euro

34,7345

Altın

2.438,71

Bist

9.931,13

Emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı?

2016 Kurban Bayramı'nın başlamasına kısa bir süre kaldı. Peki memur ve emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı?

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-05 12:18:24

Emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı?

Bayram tatilinin yaklaşması ile tüm vatandaşlar planlarını neredeyse tamamladı. Tamtilde memleketine gidip ailesinin yanında tatilini geçiremk isteyen vatandaşların yanı sıra deniz ve doğayla buluşmak isteyen vatandaşlarımız da var. Harcamalarını şekillendirmek isteyen memurlar ve emekliler maaşlarının bayramdan önce yatıp yatmayacağını merak ediyor. İşte maaş ödemeleri ile ilgili detaylar...

MEMUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

2016 Kurban Bayramı öncesi tüm emeklilerin merak ettiği konuların başında gelen emekli maaşları ne zaman yatacak konusu neticeye kavuştu. Emekliler bayram öncesi müjdeli bir haber beklerken nihayet son dakika haberi geldi. Başbakan Binali Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar ile SGK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaş ödemelerinin de Kurban Bayramı'ndan önce yapılması için bakanlıklara talimat verdi. Maaş ödemelerinin 08-09 Eylül 2016 tarihinde yapılması kararlaştırıldı. Bu kararla birlikte emekliler maaşlarını belirlenen tarihten itibaren çekebilecekler...

SGK AÇIKLADI

"Bilindiği üzere 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 55 inci maddesinde, sigortalıya veya hak sahiplerine bağlanan gelir veya aylıkların her ay peşin olarak ödeneceği, gelir ve aylıkların ödeme dönemleri, ödeme tarihleri, ödeme şekli ve ödeme merkezlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu'nca belirleneceği hüküm altına alınmıştır. Buna göre Kurban Bayramı'nın 12, 13, 14 ve 15 Eylül 2016 tarihlerine rastlaması nedeniyle SGK'dan 5510 sayılı Kanun'un 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) (SSK) ve (b) (Bağkur) bentleri kapsamında emekli, dul ve yetim gelir/aylığı alanların 2016 Eylül dönemi gelir/aylık ödemelerinin tahsis numarasının son rakamı - 9, 7, 5, 3 ve 1 olanların 8 Eylül 2016 tarihinde, - 8, 6, 4, 2 ve 0 olanların 9 Eylül 2016 tarihinde, - daha önce her ayın 8-14'ü tarihleri arasında ödenen geçici iş göremezlik ödenekleri ise 5-9 Eylül 2016 tarihleri arasında ödenecektir.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN

Başbakan Binali Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 16 Eylül Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzaladı. Kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Kurban Bayramı'nın ertesi günü (16 Eylül Cuma) tam gün idari izinli sayılacak. Böylelikle Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak.

PROMOSYON GELİR Mİ?

Emekliler, erken maaş müjdesinin yanı sıra promosyon beklentisi içerisinde de bulunuyor. Kurban Bayramı'na kadar promosyon anlaşmasının yapılmasını ve ödemelerin başlamasını isteyen emekliler, bu ödemenin kendilerine bayramda ilaç gibi geleceğini belirtiyor. Promosyonda anlaşmaya varılırsa, emekliler ek gelire kavuşacak. Rakam henüz kesinleşmese de yıllık 150 ila 300 lira arasında olacağı ve 3 yıllık toplu ödeme yapılacağı konuşuluyor. Emekliler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan gelecek haberi bekliyor.

Memurlar ve emekliler  maaşlarını Kurban Bayramından önce almak istiyorlar. 2016 Kurban Bayramı'nın başlamasına kısa bir süre kaldı. Peki memur ve emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı?

Haber Ara