Dolar

32,3272

Euro

35,0896

Altın

2.298,91

Bist

9.053,67

Elazığlı vatandaşlar: Suriyeli Mahmud hızır gibi yetişti, hafriyatı tırnaklarıyla kazıya kazıya çıkardı bizi

Elazığlı bir aile kendilerini enkaz altından çıkaran Suriyeli bir çocuk olduğunu anlattı. Adının Mahmud olduğunu söyledikleri çocuğu hastaneden çıktıktan sonra bulmak istediklerini söylediler.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-26 14:43:34

Elazığlı vatandaşlar: Suriyeli Mahmud hızır gibi yetişti, hafriyatı tırnaklarıyla kazıya kazıya çıkardı bizi

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Elazığ, 24 Ocak'ta 6.8 şiddetindeki depremle sarsıldı. Son bilgilere göre 35 vatandaş hayatını kaybederken 1.607 kişi yaralandı. Başta AFAD, UMKE, KIZILAY olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve arama kurtarma faaliyetlerine, koordinasyon çerçevesinde destek veren vatandaşlar; şu ana kadar 45 kişiyi enkaz altından kurtardılar.

"MAHMUD, TOPRAĞI ELLERİYLE KAZIYA KAZIYA ÇIKARDI BİZİ"

Elazığ'daki depremde enkaz altından kurtarılan Dürdane Aydın, ''Biz Suriyelilere taş atıyoruz ya Mahmud isimli Suriyeli bir çocuk tırnaklarıyla toprağı kazıya kazıya elleri paramparça bizi enkaz altından çıkardı. O çocuğu asla unutamam" dedi.

"SURİYELİ MAHMUD HIZIR GİBİ YETİŞTİ"

Enkazdan kurtulan Dürdane Aydın'ın eşi Zülküf Aydın da Suriyeli Mahmud'dan söz ederken, "hızır gibi bir insandı, tırnaklarıyla harfiyatı kazdı" dedi. Vatandaş, şu ifadeleri kullandı:

"Biz o enkazın altında, elhamdulillah, abdestliydik, imanlı gitmeyi düşündük, başka da hiçbir şey düşünmedik. Allah kimsenin başına vermesin. Namazımızı enkazın içinde kıldık. Sesimizi duydukları zaman dünyalar bizim oldu. AKUT'çular sağ olsunlar. Suriyeli Mahmud diye bir arkadaş vardı. Mahmud  hızır gibi bir insandı. Mahmud, tırnaklarıyla harfiyatı kazdı. Çıkattı bizi. Allah razı olsun, ondan da herkesten de. Kurtulduk sonunda."

Haber Ara