Dolar

32,4455

Euro

34,7811

Altın

2.439,71

Bist

9.931,98

Ekonominin kalbi TÜMEXPO'da atacak

TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı Organizasyonu, Discover Events ile 22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde (ICC) ekonominin nabzını tutacak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-17 18:28:55

Ekonominin kalbi TÜMEXPO'da atacak

Türkiye ekonomisinin nabzı 22-25 Ekim'de TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı'nda atacak. Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, TÜMEXPO 2015 Fuarı'na ilişkin, "Etkinliğimiz, ALLINTECH ve Helal Expo Fuarları ve KOBİ Şurası ile yerli ve yabancı devlet adamlarını bir araya getirecek ve ekonominin nabzını tutacak" dedi. Discover Events Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete ise fuar ile birçok sektörde Türkiye'nin önde gelen firmalarını uluslararası firmalar ile biraraya getireceklerinin altını çizdi. Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştireceği fuarın kapanışını ise Başbakan Ahmet Davutoğlu yapacak. 

TÜMEXPO Fuarı, makine, tekstil, gıda, otomotiv, kozmetik, inşaat gibi önde gelen sektörlerde faaliyet gösteren firmaları yabancı firmalar ile bir araya getirecek. Proje Türkiye ekonomisinin son yıllarda göstermiş olduğu büyüme ve uluslararası ticarete yapmış olduğu katkılar ile Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Orta Asya gibi bir çok ülkenin farklı sektörlerinden ziyaretçi ve katılımcıları buluşturan ticari anlamda uluslararası bir platform olma özelliğiyle dikkat çekiyor. 

KOBİ ŞURASIYLA EŞ ZAMANLI OLACAK

Fuar içinde yer alan ALLINTECH(All innovation Technology) Salonu, inovasyon projelerine yatırım yapan büyük firmalara, çalışmalarını tanıtma fırsatı verecek, ayrıca bu dev fuar projesi, eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek Kobi Şurası ile uluslararası konuşmacılar ve katılımcılara da ev sahipliği yapacak.

YENİ İŞ BAĞLANTILARI İÇİN FIRSAT

Dünya ticaretinin ve uluslararası organizasyonların başlıca merkezlerinden biri olan İstanbul'da gerçekleşecek olan bu büyük organizasyon katılımcıları, ikili iş görüşmeleri yapabilecek, yeni bağlantılar kurma fırsatı yakalayabilecekler. Kobi Şurası ile uluslararası dengelerin güncel durumlarını izleyebilecek ve iyileştirme önerilerinden faydalanabilecekler. Ayrıca Katılımcılar ayrıca Allintech Salonu ile inovasyon teknolojilerini yakından inceleme fırsatı da bulacaklar.

AÇILIŞI CUMHURBAŞKANI KAPANIŞI BAŞBAKAN YAPACAK

TÜMEXPO 2015/İstanbul-TÜMSİAD Sanayi ve Ticaret Fuarı resmi açılışını 23 Ekim Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Erdoğan'ın yanı sıra Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Bertrand Badre, İslam Kalkınma Bankası Başkanı Ahmad Mohammad Ali (IDB), Pakistan Pencap Eyalet Başbakanı Muhammad Şhahbaz Sharief ile çok sayıda devlet adamı, yabancı konuk, Türk girişimcileri ve sanayici de bu önemli etkinliğin konukları arasında olacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise fuar kapsamında 24 Ekim Cumartesi akşamı gerçekleşecek değerlendirme toplantısı ve gala yemeğine eşlik ederek iş adamları ile bir araya gelecek.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan

YAŞAR DOĞAN: EKONOMİNİN NABZINI TUTACAK

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, TÜMEXPO 2015 Fuarı'nın 8 ana sektörde yaklaşık 300 firma ve 28 ülkeden bin 500, toplamda 40 bin ziyaretçiyi ağırlayacağını söyledi. Fuarın, G20 kapsamına alındığını ve Türkiye'nin en önemli ekonomi etkinliklerinden biri olma özelliği taşıdığını dile getiren Doğan, "TÜMEXPO 2015 Fuarı, ALLINTECH ve Helal Expo Fuarları ve KOBİ Şurası ile yerli ve yabancı devlet adamlarını bir araya getirecek ve ekonominin nabzını tutacak" değerlendirmesinde bulundu. Doğan, TÜMSİAD olarak KOBİ'ler başta olmak üzere tüm ticari işletmelere gelişimleri ve büyümeleri konularında destek sağladıklarını belirterek, işletmelerin kurumsallaşması ve küresel rekabet ortamlarında çalışmalar yapması amacıyla organizasyonlar düzenlediklerini ifade etti. TÜMEXPO Fuarı'nın ilkini 2013'te İstanbul'da ikincisini ise 2014'te Gaziantep'te düzenlendiklerini hatırlatan Doğan, şöyle devam etti:

"Bu yıl 3. kez düzenleyeceğimiz fuarda, Dünya Bankası ve İslam Kalkınma Bankası iş birliği ile G20 himayesinde KOBİ Şurası da düzenlenecek. KOBİ'ler için İslami Finans konusunun ele alınacağı KOBİ Şurası'nda başta G20 ülkelerinden temsilciler olmak üzere, özel sektör, çok uluslu kalkınma kuruluşları, politika yapıcılar ve düzenleyici otorite temsilcileri, İslami Finansın KOBİ'lere sunduğu imkanları dinleme fırsatı bulacak. Şurada, KOBİ'lerin İslami Finans'a erişimlerinin kolaylaştırılması için oluşturulması gereken düzenleme ve politika çerçevesinin taşıması gereken ana unsurlar da ele alınacak. Bu etkinliğin Türkiye ekonomisine kazandıracağı ivme ve katma değerin büyüklüğü şimdiden bizleri son derece heyecanlandırıyor ve küresel kriz ortamında ülkemizin ekonomik geleceğine umutla bakmamıza vesile oluyor."

"BABAYİĞİTLERİ BİRARAYA GETİRMEYE ÇALIŞALIM"

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, bir gazetecinin yerli otomobile ilişkin sorusu üzerine, "Bu tarz girişimleri destekliyoruz. Bu çalışmaların ülkemize değer katacağına inanıyoruz. Söylentilere mümkün olduğu kadar kulak asmıyoruz. İşimizi yapalım ve babayiğitleri bir araya getirmeye çalışalım" dedi.

"HELAL EXPO 860 MİLYAR DOLARLIK HELAL PAZARINI TEMSİL EDECEK'

Discover Events Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete de TÜMEXPO ile eş zamanlı olarak İstanbul Kongre Merkezi'nde 6. Helal Expo Fuarı'nın gerçekleştirileceğini belirterek, "Türkiye'de toplam gıda ihracatının yüzde 30'unu helal sertifikalı ürünler oluşturuyor. Gıda ihracatı her yıl yüzde 10 büyürken helal sertifikalı ürünlerin ihracatı yüzde 70 artıyor. Önümüzdeki 10 yıllık süreçte gıda ihracatında helal sertifikalı ürünlerin payının yüzde 70'i bulacağı öngörülüyor"değerlendirmesinde bulundu. Helal Fuarı'nın, Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) ile Discover Events tarafından organize edildiğini belirten Ete, helal sertifikalı ürünlerde rantın önüne geçmek için sertifikayı verenlerin de denetlenmesi gerektiğini vurguladı.

Discover Events Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete:

"Helal sertifikası veren kuruluşların denetlenmesi amacıyla Dünya Helal Konseyi kuruldu. Bu konsey sertifika veren tüm dernek, kurum ve kuruluşları denetliyor. Bunun için konseyin üyeliğe kabul onayı vermesi gerekiyor. Türkiye'de Dünya Helal Konseyi'ne sadece GİMDES üye. Dünya Helal Konseyi'ni 22-25 Ekim'de gerçekleştireceğimiz Helal Expo Fuarı'na getirmeye hazırlanıyoruz. Türkiye'de helal gıda ihracatı hızla yükseliyor ancak Endonezya, Malezya gibi ülkeler sadece Dünya Helal Konseyi'ne akredite olmuş kurumların sertifikasını kabul ediyorlar. Bu nedenle zirve büyük önem arz ediyor."

TÜM EXPO FUARINA KATILACAK SEKTÖRLER:

GIDA TEMİZLİK VE KOZMETİK SEKTÖRÜ

- Gıda ve Temizlik Ürünleri İçecekler Ambalaj Malzemeleri ve Ambalaj Makineleri Gıda

İNŞAAT SEKTÖRÜ

- İnşaat ve Yapı Malzemeleri
- Isıtma - Soğutma Sistemleri
- Yapı Kimyasalları
- İzolasyon - Cephe - Çatı Kaplama
- Mutfak ve Banyo Sistemleri & Aksesuarlar
- Kent ve Bahçe Mobilyaları
- Kapı ve Pencere Sistemleri
- Asansör ve Yürüyen Merdiven Sistemleri
- Isıtma ve Soğutma Sistemleri
- Banyo Seramik, Boya ve Duvar Döşemeleri
- Havuz Sistemleri-İç Dış Aydınlatma
- İş ve İnşaat Makinaları
- Peyzaj Mimarlığı
- Mermer
- Doğaltaş

TEKSTİL SEKTÖRÜ

- Tekstil Ürünleri
- Hazır Giyim & Konfeksiyon
- İç Giyim
- Deri ve Yan Sanayi

MAKİNE VE EKİPMANLARI SEKTÖRÜ

- Makine Ekipmanları & Yedek Parça
- Elektrik ve Elektronik Ürünler
- Otomotiv Yan Sanayi

GENEL SEKTÖR GRUPLARI

- Mobilya ve Dekorasyon
- Cam Ürünleri
- Elektrikli Ev Ürünleri
- Bilişim ve Telekomünikasyon
- Plastik ve Plastik Ürünleri
- Sağlık Sektörü
- Eğitim ve Hizmet Sektörü
- Maden
- Turizm
- Finans
- Taşımacılık & Nakliyat

ALLINTECH FUARINA KATILACAK SEKTÖRLER:

- Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve savunma sanayine üretim yapan önemli firmalar
- Ar-Ge Merkezleri, Ar-Ge Merkezi kurmak isteyen firmalar
- Teknokentler, Teknokent firmaları
- Ulaşım, bilişim, IT ve mühendislik teknolojileri
- Uydu, radar ve haberleşme teknolojileri
- Ulusal ve uluslararası Ar-Ge fonlarından faydalanmak isteyen kurumlar
- Enerji ve Biyo teknoloji firmaları
- STK'lar ve ileri teknoloji üretmek isteyen sanayi firmaları
- Kamu Ar-Ge müdürlükleri
- Üniversiteler, enstitüler

Haber Ara