Dolar

44,3484

Euro

51,3169

Altın

6.455,29

Bist

12.963,87

Mersin'de ilk nar hasadı yapıldı

Türkiye genelinde yılın ilk nar hasadı Mersin'in Silifke ilçesinde yapıldı. Hasat edilen 5 ton nar ise kilosu kalitesine göre 2,5 ila 3 lira arasında değişen fiyattan Mersin'e gönderildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-07 09:41:23

Mersin'de ilk nar hasadı yapıldı


Üretici Cem Ergül, yaptığı açıklamada, Türkiye'de 2017 yılının ilk hicaz narı hasadını Silifke'de başlattıklarını kaydetti.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerin tavsiyesiyle hicaz narı üretimi yaptığını ifade eden Ergül, "Şu an hasadını yaptığımız ve turfanda olan bu ürün burada daha çabuk çıkmaktadır. Güneş ve hava nedeniyle diğer bölgelere nazaran bu narlar erken çıkmaktadır. 35 dönüm arazinden 30-35 ton arası bir ürün bekliyoruz. Mersin haline gönderdiğimiz bu ürünler oradan da Irak, Suudi Arabistan gibi Arap ülkelerine ihraç ediliyor" dedi.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun ise bu yıl bin 500 dönüm araziden 2 bin ton hicaz narı hasadının yapılacağını, ova kesimlerinde narenciyeye alternatif olarak üretimi yapılan hicaz narının erken hasat edildiğini söyledi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Gram altın için fazla mesai... 'Altın yok dedikodusu'

Haber Ara