Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Erdoğan G20 zirvesinin açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nin açılış konuşmasını yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-15 17:47:48

Erdoğan G20 zirvesinin açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına Ankara ve Paris'te gerçekleşen terör saldırılarında hayatını kaybedenlere saygı duruşuna bulunulmasını davet ederek başladı. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'a başsağlığı dileğinde bulundu. Liderler daha sonra Paris ve Ankara katliamında ölenler için saygı duruşunda bulundu..

Erdoğan'ın konuşmasının önemli satırbaşları şöyle:

G20 zirvesinin tarihin dönüm noktası olmasını temenni ediyorum.  Terörizm hepimizin barış ve güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. Türkiye olarak terörle mücadeleye ilişkin kararlılığımızın daha güçlü olarak ifade edilmesi gerekitğini düşünüyoruz. 

Dönem başkanlığımızda G-20 bazı önemli ilkleri gerçekleştirdi. Bu yıl ilk defa Enerji Bakanlarımız biraraya geldi. Bir eylem planı üzerinde mutabık kaldılar. İlk kez Tarım Bakanlarımız biraraya geldi. Gelişmiş ve gelişmekte olan birçok ülke için önemli sorunları olan gıda israfı gündeme girmiş oldu. Bu sene kadınların ekonomik hayattaki rolünün güçlendirilmesi konusundaki kararlılığımızı ifade etmiş olduk. 

151120151731031671834_2

BELİRSİZLİKLER RİSKLERE İŞARET EDİYOR

Atılan tüm adımlara rağmen hala istediğimiz ölçekte güçlü bir ekonomik performansa ulaşamadığmızı düşünüyorum. Bu yıl tam toparlanma başlamışken bu sefer de gelişmekte olan ülkelerde bir yavaşlamaya şahit olduk. Bu kısır döngüden bir türlü kurtulamadık. Pekçok ülkede para ve maliye politikalarında manevra alanları oldukça daralmış durumda. Finansal piyasalardaki belirsizlikler yeni risklere işaret ediyor. Son dönemde bazı bölgelerde ortaya çıkan siyasi gerginlikler de bu tabloya eklenmiş bulunuyor. 

SONUÇLARI MEMNUNİYETLE ALIYORUZ

Geçtiğimiz yıl tüm G-20 ülkeleri olarak kapsamlı büyüme stratejileri hazırladık. Yapılan çalışmalar gösterdi ki, bu stratejileri eksiksiz uygularsak küresel büyümeye en az yüzde 2 oranında bir ivme sağlayacağız. Yıl boyunca sürdürülen çalışmaların somut sonuçlara ulaştığını memnuniyetle ifade etmek isterim. 

Haber Ara