Dolar

32,2674

Euro

34,7978

Altın

2.407,19

Bist

10.367,36

Bakan Bozkır'dan vize açıklaması

AB Bakanı Bozkır, AB ile vize serbestisi için bunun çok tarihi bir adım olduğunu belirterek, gereken yasaların meclisten geçmesi için muhalefeti destek vermeye çağırdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-10 12:18:41

Bakan Bozkır'dan vize açıklaması

AA'nın haberine göre: Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, vize serbestisi ile ilgili olarak son dakika açıklamalarda bulundu.

AB Bakanı Bozkır, AB ile vize serbestisi için gereken yasaların meclisten geçmesi için muhalefeti destek vermeye çağırdı.

"ÇOK TARİHİ BİR ADIM"

Bozkır, "Bunun çok tarihi bir adım olduğunu düşünüyoruz. Milletimize karşı bir armağan olduğunu düşünüyoruz. O yüzden bunu muhalefetle işbirliği halinde veyahut da işbirliği olmadan gerçekleştireceğiz" dedi.

KAÇ GÖÇMEN İADE EDİLECEK?

Bakan Volkan Bozkır, AB'yle anlaşması durumunda Türkiye'ye iade edilecek göçmen sayısı için yüzbinler ya da milyonlar değil, binler belki on bin rakamının telaffuz edilmesinin doğru olacağını dile getirdi.

BAŞBAKAN DA ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Başbakan Ahmet Davutoğlu da vizesiz seyahatle ilgili olarak yaptığı konuşmada muhalefete çağrıda bulunmuştu.

Haziran ayında inşallah vize muafiyeti sağlanacak. Buradan muhalefet liderlerine çağrıda bulunmak istiyorum; Yasal düzenlemelerin 1 Mayıs'a kadar Meclisimizden geçmesi lazım ki hazirana kadar Avrupa Birliği içindeki süreçler de tamamlansın. Muhalefetin desteğine ihtiyacımız var. En azından köstek olmamasına ihtiyacımız var. Engelleyici bir tutumla Meclisi bloke etmesinler, bu kanunları çıkaralım.

AB'NİN PARA YARDIMI NASIL KULLANILACAK?

Bakan Bozkır, Türkiye-AB ilişkileriyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

AB Bakanı Bozkır, Suriyeliler için AB'den gelecek 3 milyar avroluk desteğin nasıl kullanılacağıyla ilgili "Paranın tamamının gönderilip burada AB Daimi Temsilciliği gözetiminde harcanması yahut Dünya Bankası aracağılıyla gönderilip o şekilde kullanılması gibi formüller var. Çeşitli formüller üzerinde çalışıyoruz. Sorun olacağını düşünmüyorum" dedi.

 

Haber Ara