Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Bakan Ağbal: Ekonomik olarak da Allah'a şükürler iyiyiz

Maliye Bakanı Naci Ağbal, dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik gidişatla ilgili açıklamalarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-22 08:16:44

Bakan Ağbal: Ekonomik olarak da Allah'a şükürler iyiyiz

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Hem siyasi olarak hem uluslararası politika olarak hem de uluslararası ekonomi olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Allah'a şükürler olsun, bakın bu kadar sıkıntıya rağmen ülkemiz hem kendi bölgesinde hem de global anlamda hem siyaseten hem de ekonomik olarak birçok ülkeye göre daha iyi durumda" dedi.

Parti binasında gerçekleştirilen AK Parti Bayburt İl Başkanlığı Ocak Ayı Danışma Meclisi Toplantısı, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Bayburtlu özel harekat polisi Ömür Erbay ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Bakan Ağbal, burada yaptığı konuşmada, mertebelerin en büyüğü olan şehitlik mertebesine ulaşan Erbay'a Allah'tan rahmet, ailesine ve millete başsağlığı diledi.

Milletin her bakımdan güçlü olduğunu, kimsenin milletin sırtını yere getiremeyeceğini belirten Ağbal, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla bu mücadele, bu temizlik operasyonları son ev, son nokta temizlenene kadar, bütün terör odakları, şer güçleri şehirlerden temizlenene kadar devam edecek. Burada da hiçbir şekilde farklı durum ortaya çıkması mümkün değil. Bu mücadele güvenlik mücadelesi, nereye kadar gitmesi gerekiyorsa oraya kadar gidecektir. O bölgede canlarını bu millet için feda etmeye hazır emniyet mensuplarımıza, askerlerimize yürekten şükranlarımı arz ediyorum, Allah onların hepsinden razı olsun. Onlar orada, bu mücadeleyi hiçbir karşılık beklemeden, hiç bir şey ummadan yapıyorlar. Sadece ve sadece milletin bekası için canlarını ortaya koydular."

Ağbal, 1 Kasım seçimlerinin, AK Parti'nin bir defa daha büyük zaferle çıktığı seçim olduğuna vurgu yaparak, "Milletimiz bir defa daha AK Parti'ye büyük bir teveccüh göstermiştir. Bu millet, AK Parti kadrolarına, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve bu partinin emektarlarına, hepimize güven tazelemiştir ve bize bir emanet vermiştir. İnşallah biz bu emaneti önümüzdeki süreçte layıkıyla en üstte tutar ve bu millete çok daha güzel hizmetler yaparız" ifadesini kullandı.

"Birliğimizin, beraberliğimizin en fazla güçlü olması gereken bir dönemden geçiyoruz"

Dünyanın içinde bulunduğu koşullar itibarıyla anormal siyasi ve ekonomik koşulların içinden geçtiğine dikkati çeken Ağbal, şöyle devam etti:

"Bir taraftan Ortadoğu'da devam eden, Irak'ta, Suriye'de devam eden ve uluslararası bütün aktörlerin içinde yer aldığı büyük bir mücadele var. Şimdi, yani 100 yıl sonra 1915'leri hatırlıyoruz. 100 yıl sonra aynı coğrafyada büyük oyunlar oynanıyor. DAİŞ gibi bir terör örgütü, orada bir bölgeyi, ele geçirip o bölgede çok farklı bir takım oluşumların içerisine giriyor. ülkemizde PKK, DHKP-C örgütü bir şekilde farklı yapıların arkasına sığınarak ülkemizin güvenliğini tehdit ediyor. Jeopolitik bakımdan baktığımızda gerçekten birçok döneme göre, çok daha sıkıntılı bir sürecin içerisinden geçiyoruz. Birliğimizin, beraberliğimizin en fazla güçlü olması gereken bir dönemden geçiyoruz."

Ağbal, dünyanın ekonomik olarak da büyük bir sıkıntının içinde bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"2009 yılında global bir ekonomik kriz bütün ülkeleri sardı. Ülkelerin büyüme oranları ciddi anlamda aşağıya geldi, yarı yarıya düştü. Ticaret azaldı, ülkeler birbirlerine artık eskisi kadar mal satmıyorlar. Ülkeler artık, kendi iç ticaretlerini korumak için farklı yöntemlerle koruma tedbirleri alıyorlar. Dolayısıyla dünya gerçekten, belkide 1929 buhranından sonra en büyük ekonomik krizi yaşıyor. 2009 yılında başlayan kriz, maalesef şu an itibarıyla etkilerini devam ettiriyor ve önümüzdeki dönemde de bu krizin etkileri devam edeceğe benziyor. Önce gelişmiş ülkeler dediğimiz batılı memleketlerde daha fazla etkisini gösterse de hızlı bir şekilde artık o gelişmekte olan ülkeler yani bizim de içinde olduğumuz ülkeleri de farklı biçimlerde sarıyor."

Bakan Ağbal, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Bir taraftan bakıyoruz petrol fiyatları ciddi anlamda aşağıya geliyor fakat bu, başka sıkıntılara neden oluyor. Normalde düşük petrol fiyatları bizim gibi ülkeler için iyi ama bir taraftan da petrolü satan ülkeler var, onlar için de başka sıkıntıları meydana getiriyor. Hem siyasi olarak hem uluslararası politika olarak hem de uluslararası ekonomi olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Allah'a şükürler olsun, bakın bu kadar sıkıntıya rağmen ülkemiz hem kendi bölgesinde hem de global anlamda hem siyaseten hem de ekonomik olarak birçok ülkeye göre daha iyi durumda. 1 Kasım seçimlerinde milletimizin ortaya koyduğu kararlılık, AK Parti'ye verdiği güven, ülkeyi hem siyasi olarak hem ekonomik olarak hem bölgesinde hem global olarak çok farklı, iyi bir noktaya getirdi."

"Ekonomik olarak da Allah'a şükürler olsun iyiyiz"

Türkiye'de 2019'a kadar yeni bir seçim olmayacağını anımsatan Ağbal, "4 yıllık bir seçimsizlik süreci var. 2009'da ise 3 seçim birden olacak. Bu, Türkiye için çok önemli bir kazanım. Geçen hafta Londra'daydık, herkes şuna bakıyor Türkiye'de artık siyasi ve ekonomik istikrar var. Tek başına iş başında AK Parti iktidarı var. Geçmiş 14 yıllık tecrübesine bakıldığında ülkenin sorunlarını aşabilecek tecrübeye de kadrolara da plana, programa ve reform gündemine de sahip. Dolayısıyla siyaseten sağladığımız bu ortam Türkiye'yi ekonomik olarak da ciddi anlamda önümüzdeki dönemde destekleyecek" dedi.

Haber Ara