Dolar

32,2723

Euro

34,8386

Altın

2.432,97

Bist

10.268,58

Alkole ne kadar zam geldi? Alkole zam ne zaman gelecek? İçkiye zam mı geldi?

Alkole ne kadar zam geldi? Eylül ayı, zam ayı oldu. Birçok kaleme zam uygulandı. Bunun yanı sıra indirimin yansıdığı ürünler de oldu. Peki ama içki grubuna ne kadar zam geldi? Alkole zam ne zaman gelecek? İçkiye zam mı geldi? İşte detaylar.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-09-09 16:56:45

Alkole ne kadar zam geldi? Alkole zam ne zaman gelecek? İçkiye zam mı geldi?

Eylül ayı, zam ayı oldu. Birçok kaleme zam uygulandı. Bunun yanı sıra indirimin yansıdığı ürünler de oldu. Peki ama içki grubuna ne kadar zam geldi? Alkole zam ne zaman gelecek? İçkiye zam mı geldi? İşte detaylar.

Alkole ne kadar zam geldi?

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, bir alkol grubunun daha zam geldiğini duyurdu. Geçtiğimiz günlerde de sigara için 1,5 TL'lik zam duyuruldu. Dündar, Mey grubana zam geleceğini duyurmasından ardından, Pernod Ricard grubu içkilere de zam yapılacağını açıkladı. 

alkol zammı yeni

Alkole neden zam geliyor?

Uygulanan zamların, firmalarının üretim maliyetlerinde yaşanan artışlardan kaynaklandığı belirtiliyor.

Alkole zam ne zaman gelecek?

Alkol fiyatlarına gelecek olan zam, 19 Eylül Pazartesi günü yansıtılacak. Henüz alkol fiyatlarına zam uygulanmadı. Yapılacak açıklamanın ardından detayları haber sitemiz timeturk.com üzerinden öğrenebilirsiniz.

Şaraba ne akdar zam geldi?

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş ise Twitter hesabından 6 eylülde şarap çeşitlerine yüzde 20-25 arası zam geldiğini açıkladı. 

Alkolün zararları

Alkolün zararlarını bilmeyen yoktur. Vücuttaki tüm sisteme etki eden ve çok tüketildiğinde bilinci devre dışı bırakan alkol; uzun vadede hastalıkları beraberinde getirir.

Alkol; kalpte ritim bozukluğuna, damar kireçlenmesine ve kalp yetersizliğine sebep olur. Bununla birlikte mide rahatsızlıkları ve sindirim bozukluklarını da beraberinde getirir. İleri süreçlerde, gastrit, ülser ve mide iltihabına neden olur.

Son alkol zammı ne zaman yapıldı?

Resmi Gazete'de mayıs sonunda yayımlanan kararla; sigara ve alkollü içeceklerde uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yükseltilmişti.

Alkol derecesi yüzde 22 ve üzeri olan içkilerde asgari maktu vergi tutarı 481,98 TL'den 602,48 TL'ye yükseltildi. Bununla birlikte sigaradan alınan ÖTV de 0,71 TL'den 0,78 TL'ye yükselmişti.

Dolayısıyla alkollü içeceklerde ÖTV yüzde 25, sigarada da yüzde 10 artmış oldu.

Sigaraya gelen zam için detayları aşağıdaki haberlere bakarak öğrenebilirsiniz.

NOT: sigara ve alkol, vücuda zararlıdır.

En ucuz sigara ne kadar oldu?

Şu an için en düşük sigara fiyatı JTI grubunda 27,5 TL olarak satılıyor. Zammın ardından bu fiyatın 29 TL olması bekleniyor. Sigara zammının hangi gruba geldiği öğrenildikten sonra güncel sigara fiyatları ve en düşük sigara fiyatını haber sitemizden öğrenebilirsiniz. 

8 Eylül sigara zammı | Sigara fiyatlarına zam mı geldi? Sigaraya ne kadar zam geldi?

Haber Ara