Dolar

34,9466

Euro

36,7211

Altın

2.977,22

Bist

10.125,46

AG Anadolu Grubu Holding BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde

Anadolu Grubu İcra Başkanı Hurşit Zorlu, Anadolu Grubu olarak tüm faaliyetlerini; çevresel ve sosyal etkilerini de dikkate alarak yönettiklerini, stratejilerini dünya ve insanlık için daha güzel bir gelecek hayali doğrultusunda belirlediklerini söyledi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-27 12:14:51

AG Anadolu Grubu Holding BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde

Sürdürülebilirlik alanında uzun yıllardır Grup şirketleriyle öncü çalışmalar gerçekleştiren ve 2019 yılında oluşturduğu “Anadolu'dan Yarınlara” markası ile bu çalışmalarına yepyeni bir boyut getiren AG Anadolu Grubu Holding, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde yerini aldı. Anadolu Grubu, geçtiğimiz yıldan bu yana yayınladığı Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Uyumluluk Raporları ile amaçlara katkısını ortaya koyan ve sürdürülebilirlik iletişiminde yol gösterici çalışmalara imza attı.

"Anadolu'dan yarınlara"

2019 yılında oluşturduğu “Anadolu'dan Yarınlara” markasıyla sürdürülebilirlik alanında yaptığı çalışmalara yepyeni bir boyut getiren AG Anadolu Grubu Holding, Borsa İstanbul'da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin dahil edildiği BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde de yerini aldı. Anadolu Grubu, şirketlerinden Anadolu Efes, Coca-Cola İçecek ve Migros'un da yer aldığı Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi'ne, sürdürülebilirlik alanında her geçen yıl ileriye taşıdığı çalışmaları ile holding olarak da girdi.

Anadolu Grubu İcra Başkanı Hurşit Zorlu, Anadolu Grubu olarak tüm faaliyetlerini; çevresel ve sosyal etkilerini de dikkate alarak yönettiklerini, stratejilerini dünya ve insanlık için daha güzel bir gelecek hayali doğrultusunda belirlediklerini söyledi. Grup şirketlerinin yıllardır sürdürülebilirlik alanında ilklere ve önemli başarılara imza attığını hatırlatan Zorlu, “Grup şirketlerimizin sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarına geçen yıl oluşturduğumuz “Anadolu'dan Yarınlara” markamız ile yepyeni bir boyut kazandırdık. Yayınladığımız Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Uyumluluk Raporları ile Grubumuzun amaçlara katkısını ortaya koyduk. Sürdürülebilirlik raporlamasında ve iletişiminde yol gösterici çalışmalara imza attık. Tüm bu çalışmalarımız sonucunda Holdingimizin de BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde yer almasının gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

İş stratejisinin temeli

Sürdürülebilirlik kavramının bugün 19 ülkede, 80'e yakın şirket, 66 üretim tesisi ve yaklaşık 80 bin kişilik istihdamla faaliyet gösteren Anadolu Grubu'nda iş stratejilerinin temelini oluşturduğunu belirten Zorlu, Grubun sürdürülebilirlik alanında yaptığı çalışmalar hakkında şunları söyledi: “70. yılına giren Grubumuz, sürdürülebilirlik anlayışı ile faaliyette bulunduğu topraklara ve bu toprakların insanlarına değer katmayı temel değerlerinden biri olarak görüyor. Bu yıl, yurt içi ve yurt dışındaki tüm Grup şirketlerimizin 2019 yılına ait konsolide sürdürülebilirlik performansı verilerini temel alarak hazırladığımız, GRI onaylı Sürdürülebilirlik Raporumuzu yayınladık. Ayrıca Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Uyumluluk Raporumuzun güncellenmiş versiyonunu hazırladık. Uzun yıllardır eğitim, sağlık, spor, kültür-sanat ve turizm başta olmak üzere pek çok alanda insana değer katacak projeler hayata geçiriyoruz. Dijital dönüşüm projeleri yürütüyor, yenilikçi bir bakış açısı ile tüm sektörlerimizde Ar-Ge ve inovasyona odaklanıyor, kurum içi girişimciliği kendi geliştirdiğimiz platformlarla destekliyoruz. Hem bugünün hem de geleceğin sektörü olarak gördüğümüz tarım alanında yatırımlar yapıyor, Grup şirketlerimizle birlikte bu alanda kapsamlı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Çalışma kültürü, risk yönetimi, kriz yönetimi, denetim, iletişim, teknoloji, eğitim ve daha birçok iş sürecinde sürdürülebilir bir gelişim anlayışı ile çalışıyor ve geleceğe yönelik önemli dönüşüm projeleri gerçekleştiriyoruz.”

Zorlu, “Plastik kirliliği ile mücadele için bu yıl Global Compact Türkiye, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ve TÜSİAD iş birliğiyle kurulan İş Dünyası Plastik Girişimine katıldık. Grup şirketlerimizle birlikte en önemli küresel çevre sorunlarından biri olan iklim krizi ile mücadeleye katkı sağlamak için çalışıyoruz. Anadolu Efes, Coca-Cola İçecek ve Migros, bu konudaki çalışmalarını uluslararası platformda alanının en itibarlı kuruluşu olan Karbon Saydamlık Projesi'ne her yıl raporluyorlar. Ortak geleceğimiz için, sürdürülebilirlik alanında yapılan ve yapılması gereken çalışmalarla ilgili farkındalık yaratmak, bu konuda oluşacak girişimlere destek vermek öncelikli görev halini aldı. Bu doğrultuda, Hedefler için İş Dünyası Platformu ile önemli bir iş birliğine imza atarak iş dünyası için sürdürülebilirlik alanında yol gösterici nitelik taşıyan bir rehber set yayınladık. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Pusulası ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Üzerine İşletme Raporlaması gibi çok önemli iki rehber dokümanı Türkçe literatüre kazandırdık. Uyumluluk raporumuzu oluştururken takip ettiğimiz adımları ve oluşturduğumuz metodolojiyi iş dünyası ile paylaşmak amacıyla Anadolu Grubu Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Uyumluluk Raporu Raporlama ve İletişim Rehberi'ni hazırladık. Bu dokümanlarla, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının gerçekleşmesine katkı sağlayacak raporlama sürecine katılmak ve performanslarını analiz ederek çözümlerini paylaşmak isteyen kuruluşlara örnek teşkil etmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 Projelerle güncellendi

Anadolu Grubu, ekonomik, çevresel, sosyal alanlarda mevcut katkısını ölçümlemek ve geleceğe yönelik stratejilerini belirlemek üzere son iki yıldır Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Uyumluluk Raporu'nu yayınlıyor. Grup, bu yılki raporunu 2019'daki proje ve uygulamalarını da içerecek şekilde güncelleyerek ve daha kapsamlı yeni analizler ekleyerek geçtiğimiz günlerde yayına aldı. 2015-2019 yıllarında tüm grup şirketleri ile birlikte hayata geçirilen ve devam eden 428 proje ve uygulamanın Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile ilişkisi analiz edildi. Rapora konu olan 5 yıllık süreçte hayata geçirilen proje ve uygulamaların sırasıyla en çok “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme”, “Sorumlu Üretim ve Tüketim”, “Amaçlar için Ortaklıklar” amaçlarına yönelik olduğu görüldü. Anadolu Grubu'nun 2015-2019 SKA ilişkilendirme performansı, bir önceki analiz dönemi olan 2015-2018 ile karşılaştırıldığında, Grubun proje ve uygulamalarının %45 artış oranı ile en çok gezegenin korunmasına yönelik amaçlara katkı sağladığı tespit edildi. 2019 yılında hayata geçirilen proje ve uygulamalarda da Grubun eğitime verdiği destek, sürdürülebilir tarımın gelişimi ve kapsayıcı şekilde yaygınlaştırılması için sergilenen kararlılık, üretim ve hizmet sektörlerinin çevre ve toplum üzerindeki etkisine gösterilen hassasiyet ön plana çıktı.

 

 

Haber Ara