Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

ÖSYM, 2017/2 KPSS tercih kılavuzunu yayınladı

Bugün ÖSYM AİS sayfasında 2017/2 KPSS tercih kılavuzu yayınlandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-14 18:20:28

ÖSYM, 2017/2 KPSS tercih kılavuzunu yayınladı

ÖSYM AİS sayfasında 2017/2 KPSS tercih kılavuzunu bugün yayınlandı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) , kimlerin başvuru yapabileceğini, kimlerin başvuru yapamayacağını açıkladı. Öte yandan sınav merkezi “başvurma özel şartları” konusunda kesin uyarılarda bulundu.

İşte lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunlarının başvuru yapabileceği bölümler…

2017/2 KPSS tercih kılavuzu 14 Kasım 2017 tarihinde saat 10:00'da ÖSYM AİS sayfasında yayınlandı, başvuru yapmak isteyen lisans, önlisans, ortaöğretim mezunları kılavuz üzerinden başvuru yapabilir. Sınav merkezinin yayımladığı kılavuzda önemli ikazlarda bulundu.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTECEK?

ÖSYM, başvuruların 14 Kasım 2017 tarihinde başladığını, 23 Kasım 2017 saat 23:59'ta sona ereceğini açıkladı. Başvurular 9 gün boyunca devam edecek.

KPSS TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Sınav merkezi ücreti açıkladı. Ücret 15 Türk Lirası olarak açıklandı. Ücret iki şekilde ödeniyor. Sınav merkezinin yönlendirdiği bankalardan veya ÖSYM ödeme sayfasından. Bankalar: Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)

ÖDEME SAYFASINDAN ÜCRET ÖDEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILIYOR?

ÖSYM'nin AİS sayfasından başvurular yapılmaktadır. Aşağıdaki linke tıklayarak başvuru yapabilirsiniz.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS tercih robotu birçok sitede bulunurken, en güvenilir yer Türkiye'nin resmi web sitesi olan e-Devlet'ten yapılabilmektedir.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

TERCİH KILAVUZUNDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Sınav merkezi, tercih kılavuzunu yayımlarken “Genel Bilgiler” içerisinde dikkat edilmesi gerekenleri “kırmızı yazı” ile belirtti.

TERCİH KILAVUZUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sınav merkezi yayımladığı kılavuzda 5 alanı kırmızı yazı ile göstermiştir. Buna göre;

BİRİNCİ UYARI

ADAYLARIN DİKKATİNE! 1) Adayların tercih işlemini tamamlamadan önce, tercih etmek istediği tüm kadro ve pozisyonların koşullarını dikkatle incelemeleri, koşullarını taşımadıkları kadro ve pozisyonlardan tercih yapmamaları son derece önemlidir. 2) Genel Yönetmelik gereği; KPSS-2017/1, KPSS-2016/2 ve KPSS-2016/6 (Sağlık Bakanlığı) yerleştirme işlemleri sonucu 2016-KPSS puanı ile herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, atamaları yapılsın ya da yapılmasın, 2016-KPSS puanları ile bu yerleştirme işlemi için tercih yapamazlar.

İKİNCİ UYARI

Koşullarından herhangi birini karşılamadığınız bir kadro ya da pozisyona tercihleriniz arasında yer vermeniz ve yerleştirilmeniz halinde ilgili kurum tarafından atamanızın yapılmayacağını göz önünde bulundurunuz. Mağduriyete uğramamanız ve diğer adayları mağdur etmemeniz için tercihlerinizi internetle ÖSYM'ye göndermeden önce tüm tercihlerinizin durumunuza uygun olduğundan mutlaka emin olunuz.

ÜÇÜNCÜ UYARI

Ortaöğretim düzeyinde sınava başvuran; ancak, sınava başvurduğu dönemde lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (31 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir lisans programından mezun olan adaylar) * Ortaöğretim düzeyinde sınava başvuran; ancak, sınava başvurduğu dönemde ön lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (24 Ağustos 2016 tarihi ve öncesinde bir ön lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar)

* Ön lisans düzeyinde sınava başvuran; ancak, sınava başvurduğu dönemde lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (31 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir lisans programından mezun olan adaylar) tercih yapmaları sistem tarafından engellenmiştir.

DÖRDÜNCÜ UYARI

Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, bu Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonların karşısındaki başvuru şartları bölümünde aranılan şartların “tamamını” taşımaları gerekmektedir. Bununla birlikte, eğer “BAKINIZ BAŞVURMA ÖZEL ŞARTLARI ...” ifadesi var ise kurumlarca aranılan diğer şartların yanı sıra adayların bu bölümde belirtilen şartları da taşımaları ve dikkatlice okumaları gerekmektedir. Bu şekilde olan kadrolarla ilgili açıklamalar aşağıda yapılacağı için bu bölümün çok dikkatli okunması gerekmektedir. Bu şartları taşımayan adayların yerleştirilseler dahi atamalarının yapılması mümkün değildir.

BEŞİNCİ UYARI

Adayların, diploma veya geçici mezuniyet belgeleri ile tercih edecekleri kadro ve pozisyonların karşısındaki başvuru şartları arasında yer alan; Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı, sürücü belgesi, sertifika vb. diğer belgelere, yerleştirme işlemine son başvuru tarihi (23 Kasım 2017) itibariyle sahip olmaları gerekmektedir.

Haber Ara