Dolar

34,8660

Euro

36,6016

Altın

3.044,19

Bist

10.058,47

Milli Eğitim'den 'meteorolojik açılım'

Millî Eğitim Bakanı Selçuk, Tarım ve Orman Bakanlığı ile imzalanan iş birliği protokolüne ilişkin, 'Bu protokolle, başlayacak çalışmada öncelikle BİLSEM'lere hava gözlem istasyonları kurulacak. Böylece özel yetenekli öğrencilerimizin, iklimin canlılar ve dünyamız üzerindeki etkisi hakkında bilinçlenmeleri ve hava olayları hakkında bilimsel bilgiler edinmelerini sağlayacağız.' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-10 09:44:19

Milli Eğitim'den 'meteorolojik açılım'

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılımıyla gerçekleşen törende, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Tarım ve Orman Bakanlığı ile imzalanan iş birliği protokolüne ilişkin, "Bu protokolle, başlayacak çalışmada öncelikle BİLSEM'lere hava gözlem istasyonları kurulacak. Böylece özel yetenekli öğrencilerimizin, iklimin canlılar ve dünyamız üzerindeki etkisi hakkında bilinçlenmeleri ve hava olayları hakkında bilimsel bilgiler edinmelerini sağlayacağız." dedi.

Çevresel bilinç

Çevre bilincine sahip bir nesil yetiştirmenin bugün her zamankinden daha önemli olduğunu belirten Selçuk, Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde, sel, kuraklık gibi üzücü doğa olaylarının daha sık görülmeye başlandığını ifade etti.
Bu gerçekle yüzleşerek harekete geçilmesi ve çocukların çevreyle ilgili farkındalıklarının artırılması gerektiğini vurgulayan Selçuk; protokollerin, gelecek nesillerin daha sağlıklı ve güvenilir bir ortamda yaşamalarını sağlamak için uygulanacak iki iş birliğini kapsadığını aktardı.Protokolle, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün ortak çalışmalar yürüteceğini söyleyen Selçuk; bu ortak çalışmalardan ilkinin, özel yetenekli öğrencilerin eğitim aldıkları Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü uhdesindeki BİLSEM'lerde yapılacağını belirtti.

Hava gözlem istasyonları kurulacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şöyle devam etti: "Bu protokolle başlayacak çalışmada öncelikle BİLSEM'lere hava gözlem istasyonları kurulacak. Böylece özel yetenekli öğrencilerimizin, iklimin canlılar ve dünyamız üzerindeki etkisi hakkında bilinçlenmeleri ve hava olayları hakkında bilimsel bilgiler edinmelerini sağlayacağız. Küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi konularda çocuklarımızın projeler yapabilmelerini de teşvik edeceğiz. Protokol kapsamında, çeşitli materyaller geliştirilecek, BİLSEM'lerdeki çocuklarımız için hem kuramsal hem de uygulamalı eğitimler verilecek, eğitim paketleri hazırlanacak. Ayrıca bu öğrencilerimize yönelik yaz kampları düzenlenecek, hava olayları için yatılı veya gündüzlü eğitim kampları oluşturulacak; meteoroloji alanında kodlama ve yapay zeka konularında uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek. İkinci protokolümüz, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında yapılacak. Burada da hayat boyu öğrenme kurumlarındaki katılımcılar, kursiyerler, öğrenciler ve velilere meteorolojik faaliyet ve ürünlerin tanıtımını yapılacak, böylece farkındalık düzeyleri de artmış olacak."

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Millî Eğitim Bakanlığı ile imzaladıkları protokoller kapsamında eğitim kurumlarındaki öğrenci, öğretmen, kursiyer ve çalışanların meteoroloji, iklim ve hava olayları hakkındaki farkındalıklarının artırılmasının hedeflendiğini, bilim ve sanat merkezlerine de meteorolojik gözlem sistemleri kurulacağını bildirdi.
Pakdemirli, teori ve pratiğin etkin bir şekilde birleştirilmesi gerektiğini söyledi. Eğitim ve kamu iş birliğinin çok önemli olduğunu belirten Pakdemirli, tarım ve orman sektörünün, bilime ve bilgiye dayalı olduğuna dikkati çekti. Pakdemirli, "Biz de gelişmeyi bilim, bilgi ve bunun doğru yorumlanması ve bu hedefler doğrultusunda ilerlemekle başarabiliriz." dedi.
Bakanlık olarak eğitim ve bilime her alanda destek olduklarını vurgulayan Pakdemirli, "Bununla ilgili projeler yürütüyoruz. 55 enstitümüz var, buralarda üniversitelerle iş birlikleriyle bilime katkı sunmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Son yıllarda yürüttükleri projelere değinen Pakdemirli, dijital ortamda Tarım Orman Akademisi kurduklarını, burada 70'den fazla akademisyenin ders verdiğini ve dileyen herkesin bundan yararlanabileceğini dile getirdi.

SON VİDEO HABER

Kassam, İsrail askerlerini araçlarıyla birlikte imha etti

Haber Ara