Dolar

44,4649

Euro

51,5649

Altın

6.680,25

Bist

13.051,69

LGS ve YKS'de soru tekniği değişiyor

Türkiye Maarif Model ilk mezunlarını 2028 yılında verecek. İki yıl sonra yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) soru teknikleri değişecek.

5 Saat Önce Güncellendi

2026-04-02 19:02:18

LGS ve YKS'de soru tekniği değişiyor

Ezbere dayalı sistem bitiyor, yerine "bağlam temelli" teknik geliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Maarif Modeli'nin ilk mezunlarının 2028'de gireceği lise ve üniversite sınavlarına ilişkin raporu yayınladı.

İki yıl sonra yapılacak testlerde çıkması planlanan soru tarzları da rapor da yer aldı.

PARAGRAFLAR UZUN, ŞIKLAR ÇELİŞKİLİ

Örnek sorularda dikkat çeken ortak nokta ise soruların yoruma dayalı olması.

Örnek testlerde sadece sözel derslerde değil, sayısal branşlarda da uzun paragraflı ve çelişkide bırakan şıklı sorular bulunuyor.

NTV'den Beyzanur Özer'in haberinde, uzmanlar yeni sınav modeline hazırlanan öğrencilerin, kitap okumanın yanı sıra sıklıkla paragraf soruları çözmelerini öneriyor.

YENİ DÖNEM

Eğitim Uzmanı Onur Soğuk, artık öğrenciler için de öğretmenler için de yeni bir döneme girildiğine işaret etti.

"Matematik de olsa fizik de olsa hepsinde Türkçe metin ağırlığını görmekteyiz." diye konuşan Soğuk, "Artık okuduğunu anlayan, anladığını yorumlayabilen ve analiz yapabilen öğrenciler başarılı olabilecekler. Sınavın tamamı Türkçe testi olmuş gibi." dedi.

Genellikle özel derslerin matematikten aldırıldığını söyleyen Soğuk, yeni sorulara bakıldığında velilerin artık çocuklarını okuma, anlama, yorumlama ve analiz etme yönünden geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

NTV

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

İran'ın Tel Aviv'e füze yağdırdığı anlar...

Haber Ara