Dolar

32,3761

Euro

34,9724

Altın

2.326,30

Bist

9.070,22

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı

KYK burs başvuru sonuçları Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından açıklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-17 16:05:56

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı

KYK burs sonuçlarının açıklanmasının ardından kendilerine burs çıkmayan öğrenciler, kredi başvurusu yapıp yapmama konusunda düşünmeye başladı. KYK burs sonuçlarıiçin uzun süredir bekleyişte olan ve sonuçların açıklanmasının ardından KYK bursları ne zaman yatacak sorularını sormaya başlayan öğrenciler, detayları merak etmeye başladı. KYK burs sonuçları ile ilgili merak edilen ve kafaya takılan sorular ise Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun çağrı merkezinden soruşturulmaya başlandı. Peki burs çıkmayan öğrenciler öğrenim kredisine nasıl başvuracak? İşte yetkililerin resmi kanallardan açıkladığı detaylı bilgiler

KYK burs sonuçları Lisans ve Ön Lisans seviyesinde eğitime başlayan tüm öğrenciler tarafından en çok konuşulan konulardan birisi oldu. Üniversite eğitimleri boyunca bazı  ihtiyaçlara sahip olacak olan öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sadece belirli sayıdaki öğrenciye tahsis edilen KYK burs sonuçlarını merak etti. Son zamanların en popüler konusu hakkında duyuruda bulunan yetkililer. KYK burs başvuru sonuçları açıklamasının diğer kurumlardan gelecek bilgilere göre en kısa sürede açıklanacağını aktardı. İşte konuyla ilgili detaylı bilgiler

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, YÖKile ortak yürüttükleri çalışmanın sonlara yaklaştığı, bu sürecin noktalanmasının hemen ardından sonuçların geciktirilmeden öğrencilere duyurulacağı bilgisini aktardı. Bu konuya ilaveten duyuruda bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu yetkilileri, öğrencilerin burs ücretlerini kısa sürede alabilmesi için e-devlet üzerinden açılacak taahhütname onayını hızlıca tamamlamaları gerektiğini ifade etti.

E-DEVLET ÜZERİNDEN TAAHÜTNAME NASIL ONAYLATILIR?
Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yaptığı duyuruda, sonuçların hemen ardından aynı ekranda yer alacak olan taahhütname ibaresinin es geçilmemesini dile getirdi. Yine aynı sayfada öğrencilerin hangi işlemleri yapması gerektiğinin de duyurulacağı bilgiler arasında yer alıyor. Bu işlemlerin tamamı öğrencilerin e-devlet şifresi üzerinden yapılabilecek.

 

BURS ÇIKMAYAN ÖĞRENCİLER KREDİ ALMAK İSTEMİYORSA NE YAPMALI?
Burs almak için başvurdukları Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan herhangi bir sonuç alamayan öğrenciler, kredi alma konusunda tereddüte düşerse herhangi bir işlem yapması gerekmeyecek. Kendisine burs çıkmayan öğrenciler, kredi alsalar dahi gelecek yıl yine burs başvurusunda bulunabilecekler. Bu şekilde bir sonraki yıl burs hakkı kazanan öğrenciler, koşullar dahilinde üniversite yaşamlarının sonuna kadar burs almaya devam edecekler.

BU YIL BURS BEDELLERİNİN 400 TL OLMASI BEKLENİYOR

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından müjde olarak verilen 2016 burs ve kredi ücretleri, bu yıl 400 olarak verilecek. Normalde her yıl 40 TL gibi bir artış gösteren burs ve kredi ücretleri, bu yıl 80 TL gibi bir artış gösterecek. Bu şekilde 400 TL olarak yatırılacak kredi ve burs ücretleri sonuçların açıklanmasının ardından öğrencilerin hesaplarına yatırılacak.

KYK'DAN BARINMA VE BESLENME YARDIMI

KYK yurtlarında barınan öğrenciler ile Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınan  vakıflar ve kamu yararına çalışan derneklere ait yükseköğrenim yurtlarında barınan  öğrencilere beslenme ve barınma yardımı yapılabilecek.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında barınan öğrenciler ile Bakanlar kurulunca vergi muafiyeti tanınan vakıflar ve kamu yararına çalışan derneklere ait yükseköğrenim yurtlarında barınan öğrencilere beslenme ve barınma yardımı yapılabilecek. Bu yardım, bir öğretim yılında 9 ayı geçemeyecek. Arazisi özel mülkiyette bulunan serbest bölgelerde, işletici şirketlerin yatırımlara tahsis edilmek üzere ellerinde tuttukları araziye ilişkin vergi yükü azaltılacak. 

İhracata yönelik taşıma işlerinde KDV istisnasına sahip olan yurt içindeki ihracatçılara göre dezavantajlı durumda bulunan serbest bölge kullanıcılarının durumları iyileştirilecek.

Haber Ara