Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü'nün programlarından biri olan Executive MBA (EMBA) Programı, Financial Times (FT) tarafından hazırlanan ve uluslararası çapta Executive MBA programlarının değerlendirildiği 2020 yılı sıralamasında 49. sıraya yükseldi. Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü ayrıca, ortalama kadın öğretim görevlileri sıralamasında %51'lik oranla dünyada 2. sırada yer aldı.Financial Times sıralamasını oluşturan 16 seçim kriteri Koç Üniversitesi EMBA Programı mezunlarıyla yapılan anket doğrultusunda maaş, maaş artışı, kariyer ilerlemesi, iş deneyimi ve elde edilen hedeflerle ilgili toplanan verilerden oluşuyor. Aynı araştırmada Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü EMBA programını başarıyla tamamlayan mezunların son üç yıl içerisinde maaş artışı %63 oranında yükselmiş durumda.
Akademik kalite göstergesi
Stratejik sezgileri yüksek, çeşitli alanlarda deneyim sahibi, global bakış açısına sahip ve dünya çapında bir lider olmak için gerekli bilgi ve analitik yeteneklerle donanmış mezunlar yetiştirdiklerini belirten Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Akademik Direktörü Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı şöyle konuştu: “Bu programın elde ettiği sıralama hem akademik kalitemizi ortaya koyuyor hem de Üniversitemizin ve mezunlarımızın başarılarını gösteriyor. Financial Times'ın global araştırmasında kadın öğretim görevlileri oranında Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, %51'lik oranla dünyada ikinci sırada yer alıyor. Bunun yanı sıra, müfredatımızda sosyal sorumluluk, etik, toplumsal ve çevre konularına da önem vermemizin Kurumsal Sosyal Sorumluluk kategorisinde 55. sırada yer almamızda önemli bir etkisi olduğunu görmekten çok memnunum.” dedi.
Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Yönetici Direktörü Nida Bektaş ise, “İşletme Enstitüsü olarak misyonumuza paralel, stratejik bir önem taşıyan Koç Üniversitesi EMBA programının dünya çapındaki en iyi 50 program arasında olmasından memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca dünya çapında 2017 mezunları arasında yapılan anket paralelinde; Finans ve Muhasebe alanlarında 5. ve 4 . sıradan ilk 5 üniversite arasında yer almaktan gurur duyuyoruz.” dedi. Pandemi sonrası iş hayatında liderlik yetkinliklerinin daha da önem kazandığına dikkat çeken Nida Bektaş, “Mezunlarımızın kariyer gelişimlerine katkısı ve iş deneyimleri konusundaki başarısını gösteren bu sıralama, Koç Üniversitesi'nin sunduğu eğitim ile dünya çapındaki üniversite mezunları arasında fark yaratabildiğini gösteriyor” dedi.
Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü'nün Sunduğu Programlar
Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü 27 yıldır dünyanın dört bir yanındaki şirketlerin üst düzey pozisyonlarında görev alan liderler yetiştiriyor. Executive MBA ve MBA programlarıyla Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, lisansüstü işletme eğitiminin önde gelen otoritesi AMBA (The Association of MBAs) akreditasyonuna sahip, Türkiye'deki tek kurum olma özelliği de taşıyor.En az 7 yıl iş tecrübesi olan orta düzey yöneticilerin yönetim ve liderlik becerilerini arttırarak kariyerlerinin üst seviyelerinde ihtiyaç duyacakları analitik temeli sağlayan Koç Üniversitesi Executive MBA Programı 17 ay sürüyor. Öğrenciler, 17 ay süren ve özveri gerektiren Executive MBA programını tamamladıklarında Koç Üniversitesi mezun ağının ve uluslararası bir network'ün de ayrılmaz bir parçası oluyorlar.Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, Executive MBA Programı'nın yanı sıra, tam zamanlı ve modüler MBA (İşletme Yüksek Lisansı), Finans Yüksek Lisansı ve Uluslararası İşletme Yüksek Lisansı programları da sunuyor. Yüksek lisans düzeyindeki programlara ek olarak, öğrencileri akademik kariyere hazırlamak için “İşletme Yönetimi Doktora Programı” da yürütülüyor. Müfredatını sürekli geliştiren Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, gerekli bağlantıları sağlayabilme becerisiyle de Avrupa'nın önde gelen okullarından biri konumunda bulunuyor. Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, dünya çapında MBA programının geleceğini belirleyen lider bir organizasyon olan “Global Network for Advanced Management – GNAM”ın Türkiye'deki tek üyesi. Aralarında Yale School of Management ve Oxford University'nin de bulunduğu 30 ülkeden toplam 32 üyesi bulunan GNAM, üyelerine ilgili tarafların birbirleriyle irtibata geçmesini, işletme ve toplumun karşılaştığı liderlik zorluklarını ele almasını sağlayan yenilikçi yaklaşımlar sunan bir ağ olarak öne çıkıyor.