İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) akademik kadrosu ve öğrencilerinin bireysel ve takım halinde çeşitli kategorilerde önemli derecelere imza atmasıyla birlikte ulusal ve uluslararası çapta daha etkin projelere imza atmakta kararlı....
İSTE bünyesinde 8 yeni bölüme daha bu yıl ilk kez öğrenci alınarak, geçen yılki kontenjanların yaklaşık yüzde 20 üzerine çıkılacak.
Akademik kadrosu ile birlikte bilimsel çalışmaların her alanında yenilikçi kapılar da açan kurum aynı zamanda Türkiye'nin eğitimine pozitif katkı sunmayı hedeflemiş durumda...
İSTE bünyesindeki mevcut programlar gibi, yeni açılan bölümlerin de güncel ve tercih edilen bölümler olmasıyla birlikte bu yıl 2862 yeni öğrenciye de tercih edilen bir üniversite konumun güçlendirecek
GELECEĞİN MESLEKLERİ İÇİN ADIMLAR ATILIYOR
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümüne 40, Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümüne 40, Uçak Bakım ve Onarım Bölümüne 40 olmak üzere toplamda 120 öğrenci geleceğin gözde meslek gruplarından olan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesine kayıt yaptırma imkânı bulacaklar.
MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK
İSTE, Mühendis, Mimarlık ve teknik anlamda açmış olduğu bölümlerle de öğrencileri cezbediyor.. Üniversite, içinde bulunmuş olduğu bölge ve ülkenin sağlık sektöründeki insan kaynakları ihtiyaçlarını gidermek amacıyla, yükseköğrenim düzeyinde uzman yetiştirmeye gayret gösteriyor. Bu kapsamda Dörtyol Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde; Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programına 40 yeni öğrenci ilk kez kayıt yaptıracak.
İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ
İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan Lojistik Yönetimi Bölümüne 40, Mimarlık Fakültesi bünyesindeki İç Mimarlık Bölümüne de bu yıl 60 yeni öğrenci merhaba diyecek. Üniversite eğitiminin ardından meslek kaygısı ve iş sorunu yaşamak istemeyen gençler, özellikle tercih döneminde çağın ihtiyaçlarına yönelik bölümlere kayıt yaptırmak istiyorlar. İskenderun Meslek Yüksekokulu bünyesindeki; Hibrit ve Elektrikli Araçlar Teknolojisi programına alınacak 40 yeni öğrencisiyle, Türkiye'nin sayılı üniversitelerinde var olan bu bölümü bulunduran bir eğitim kurumu olarak İSTE, dikkatleri üzerine bir kez daha çekecek.
SAVUNMA SANAYİSİNE AĞIRLIK
Özellikle savunma sanayi başta olmak üzere, birçok alanda gözde bir meslek grubu olan İnsansız Hava Aracı (İHA) Teknolojisi ve Operatörlüğü bölümüne de bu yıl ilk kez 40 öğrenci alınacak. Türkiye'de ilk kez Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) ile birlikte İSTE'de açılan bu bölüm, gençlerin yoğun ilgi gösterdiği bir meslek dalı olarak gösteriliyor.
İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Türkay Dereli, “COVID-19 sonrasına hazır, iyi bir öğrenme ekosisteminde bulunmayı isteyen herkesi, Türkiye'nin en dinamik teknik üniversitesi olan İSTE'ye, Teknoversite'ye davet ediyorum” diyen İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli konuyla ilgili yaptığı değerlendirme de şöyle konuştu: “Yeni açtığımız toplam 8 bölüm ve programa, 340 öğrenci daha alıyoruz. Tıpkı mevcut programlarımız gibi, yeni açılan bölümlerimiz de güncel ve tercih edilen bölümler. Yeni bölümlerimizin başta İskenderun ve Hatay olmak üzere tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gençlerimiz yükseköğrenimleri boyunca alacakları kaliteli eğitimle İSTE'li olmanın ayrıcalığını mutlaka yaşayacaklar” yorumunda bulundu
İSTE Rektörü Dereli, TRT Haber'deki değerlendirmesinde isi şunlara vurgu yaptı:
‘Her geçen gün büyüyen bir üniversiteyiz. Bu yıl 8 yeni bölüm açtık. Yaklaşık 12 bin öğrenciimiz bulunuyor...Genç, dinamik ve heyecanlı bir üniversiteyiz. Gerek denizcilik ve gerekse havacılık alanında önemli bölümleri bulunan, ender üniversitelerden biriyiz. Türkiye'de 209 Üniversite var, bunların sadece 11'i teknik üniversite ve biz ülkemizdeki 11 teknik üniversiteden biriyiz, teknik ve teknoloji odaklı olarak teknoversite vizyonuyla hareket ediyoruz. Yerel bir TEKNOFEST olan TEKNOVERSİTE Günleri'nin bu yıl beşincisini düzenledik. İSTE olarak üniversitemizde yeni Selçuk Bayraktar'lar yetiştirmek istiyoruz.”
Dereli şöyle devam etti:
KÜLTÜRLER ARASI İLETİŞİME ÖN AYAK
“Projeler kapsamında yapılan hareketlilikler katılımcılar açısından aslında bir nevi kültürler arası iletişim olanakları sunuyor, bu kapsamda, Avrupa Birliği'nin hedeflediği kültürlerarası iletişim özel hedefine ulaşılmasına da katkıda bulunuyor.Uluslararası kredi hareketliliği, Üniversitemizin uluslararasılaşma stratejisi kapsamında, hem Dünya'nın dört bir köşesinden gelip İskenderun'u ve Üniversitemizi ziyaret eden yabancı öğretim elemanı ve öğrenci sayısının artmasına yardımcı oluyor, hem de Üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrencilerinin dünya'a açılmasına katkı sunuyor. Ülkemizin, İskenderunumuzun, kültürümüzün ve de Üniversitemizin tanıtılmasına katkı sağlayacak bu çalışmalarımıza İSTE olarak hız kesmeden devam edeceğiz. Bu duygularla bir kez daha kabul gören projelerimizin hayırlı olmasını temenni ediyor, katkı veren özverili çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.
ULUSLARARASI GÜVENİLİRLİK
Öğrencileri ve akademisyenlerinin çalışmalarıyla adını başarıyla duyurmayı bir gelenek haline getiren İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Erasmus + Programı KA107 uluslararası kredi hareketliliği sonuçlarına göre başvuruda bulunmuş olduğu projeler kapsamında 31 bin 780 € tutarında hibe desteği almaya hak kazandı.
İNSANSIZ HAVA ARACI PİSTİNE SAHİP
İskenderun Teknik Üniversitesi'nin (İSTE) her yıl düzenlediği “Teknoversite Günleri” organizasyonuna ve dünyanın en büyük havacılık etkinliği olarak nitelenen “TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali”'ne yönelik Ar-Ge çalışmalarının ve yarışmalarının gerçekleştirilebilmesi, İnsansız Hava Aracı (İHA) tasarımcıları ile model uçak tutkunlarının amatör sportif havacılık faaliyetlerini yapabilmeleri amacıyla İSTE Merkez Kampüs içerisinde yer alan göletin hemen yanında yapılan İHA pisti hizmet vermeye başladı. İHA pistindeki deneme uçuşları için ilk iniş ve kalkışlar İHA pilotları tarafından gerçekleştirildi.
TERCİH EDENLERE SUNULAN İMKANLAR
İSTE-KPM'nin (İSTE - Kariyer Planlama ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi) girişimleriyle İSTE ve Vodafone işbirliği ile gerçekleştirilen projeye başvurmak isteyen İSTE öğrencilerinin Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofi si(CBİKO, https://www.cbiko. gov.tr) tarafından geliştirilen Yetenek Kapısı'ndan (https://www.yetenekkapisi. org) yapılacak bilgilendirmeleri takip ederek başvurularını gerçekleştirdiler. Başvuru sonrasında yapılacak mülakat, değerlendirme ve eğitim süreçlerinin ardından, hak kazanan öğrencilerin Eylül ayında çalışmaya başlayacaklar. Konu hakkındaki bilgilendirmeler ve gelişmeler İSTE ve İSTEKPM'nin web sayfasından takip edilebilecek.