Dolar

34,8758

Euro

36,6247

Altın

3.023,15

Bist

10.099,10

Eğitimde başarı için altın öneriler!

Öğrencilerin sınav başarısı için doğru çalışma yöntemleri ve ebeveynlerin desteği kritik öneme sahiptir. Türkçe öğretmeni Hatice Büşra Gülmez, Pomodoro tekniğinden kavram haritalarına kadar birçok öneri sunarak, her öğrencinin farklı bir yöntemi olduğunu belirtti.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-09-16 07:28:26

Eğitimde başarı için altın öneriler!

Sınavlarda başarılı olmak isteyenlere altın değerinde öneriler! Öğrencilerin sınavlarda başarılı olmaları için doğru çalışma yöntemleri ve disiplin önemlidir. Türkçe öğretmeni Hatice Büşra Gülmez, Pomodoro tekniğinden kavram haritalarına kadar birçok öneri sunarken, ebeveynlere düşen sorumlulukların altını çiziyor. Her öğrencinin kendine özgü bir öğrenme yöntemi olduğunu belirten Gülmez, öğrencilerin ve ailelerin bu süreci en verimli şekilde değerlendirmesi için dikkat etmeleri gereken noktaları aktardı.

SINAV BAŞARISI GELECEĞİN KAPILARINI ARALIYOR!

Okul sınavlarında başarılı olmak, öğrencilerin akademik gelişimini değerlendirmek ve gelecekteki eğitim fırsatlarını yakalamak açısından kritik bir önem taşıyor. Disiplinli çalışma alışkanlıkları kazandıran bu sınavlar, farklı stratejilerin uygulanmasını gerektiriyor.

HER ÖĞRENCİNİN YÖNTEMİ FARKLI!

Öğrenciler, ders çalışmak için farklı yöntemler deniyor. Kimi öğrenciler ezber yaparken kimileri yazarak çalışmayı tercih ediyor. Önemli olan, çocuğun hangi yönteme yatkın olduğunu belirleyip buna uygun bir çalışma ortamı oluşturmak. Hatice Büşra Gülmez, "Her öğrencinin öğrenme yöntemi farklıdır. Bu sebeple tek bir teknikten bahsetmek mümkün değil. Görsel hafızası aktif öğrenciler için kavram haritaları oluşturmak, bilgiyi görselleştirmek oldukça yarar sağlayacaktır." dedi.

KONSANTRASYONU SAĞLAMAK EN ÖNEMLİ DETAY!

Ders çalışırken dikkat edilmesi gereken önemli detaylar bulunuyor. Öğrenci evde ders çalışırken çevresel dikkat dağıtıcı unsurlardan arındırılmış bir ortamda olmalıdır. Hatice Büşra Gülmez, "Öncelikle çevredeki uyarıcıları düzenlemek gerekiyor. Fiziksel ihtiyaçlarının giderilmesinin ardından telefon, tablet, televizyon gibi dikkat dağıtıcı unsurlar ortamdan uzaklaştırılmalıdır." dedi. Pomodoro tekniği ile öğrenciler, 25 dakika çalışma ve 5 dakika mola döngüsünü dört kez tekrarlayarak verimli bir öğrenme süreci elde edebilirler.

ANNE VE BABALARIN SORUMLULUĞU BÜYÜK!

Eğitim sürecinde sadece öğrencilerin değil, ebeveynlerin de büyük sorumlulukları vardır. Öğrencilerin ders çalışırken dikkatli olabilmesi ve başarılı olabilmesi için ebeveynlerin uygun ortamı yaratması gerekiyor. Hatice Büşra Gülmez, "Öğrencinin ders çalışacağı vakitlerde anne ve babalar ona uygun ortamı yaratmakla yükümlüdür. Çocuğun öz disiplinini sağlaması için gün içinde belirli bir çalışma saati belirlemelidir." ifadelerini kullandı. Verimli bir çalışma sonrasında öğrencinin küçük ödüllerle motive edilmesi de başarıyı artıracaktır.

HER BAŞARI KİŞİYE ÖZGÜDÜR!

Her öğrencinin farklı bir yetenek alanı vardır. Sayısal ya da sözel derslerde zorlanan bir öğrenciye zorla başarı sağlatılamaz. Hatice Büşra Gülmez, "Başarı, kişiye özgüdür. Baskı unsuru her zaman çocukta itici bir etki oluşturur. Bu nedenle çocuğun ilgi ve yeteneğinin bulunduğu alana yönlendirilmesi çocukta içsel motivasyonun sağlanmasında oldukça etkili olacaktır." dedi.

KİTAP OKUMADAN BAŞARILI OLMAK DÜŞÜNÜLEMEZ!

Kitap okuma alışkanlığı, sınavlarda başarılı olmanın en önemli unsurlarından biridir. Günümüzde öğrenciler, okuduğunu anlama becerilerini geliştirmek için kitap okuma alışkanlığı edinmelidir. Türkçe öğretmeni Hatice Büşra Gülmez, "Kitap okuma alışkanlığı edinememiş bir öğrenci okuduğunu anlamada ve kendini ifade etmekte güçlük yaşayacaktır." diyerek bu konunun önemine vurgu yaptı.

Haber Ara