2006 tarihinde Çorum merkezli kurulan Hitit Üniversitesi "güneşini" her geçen gün daha da parlatmaya devam ediyor. Yeni dönemde mevcut öğrencileri ile birlikte kendisini tercih edecek öğrencilere de farklı ve modern eğitimin tüm olaraklarını sunan üniversite kültürel ve sosyal imkanlarıyla da adından söz ettirmeye devam edecek...
MEDENİYET TASAVVURU
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk yaptığı değerlendirmede "Üniversitemiz, 19 Mayıs Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi gibi köklü üniversitelerin deneyimleri üzerine kurulmuş yeni bir üniversitedir. 8 bin 800'ü lisans, 6 bine yakını ön lisans ve bin 500'ü linasüstü olmak üzere 17 bine yakın öğrencimiz var. 77 profesör, 80'i aşkın doçent, 230 doktor öğretim üyesi ile birlikte toplam 866 öğretim elemanımızla eğitim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İsmi itibarıyla Hitit, bir medeniyet tasavvuru olduğu için sonradan kurulmuş olmasına rağmen yurt dışında mekandan gelen bir avantajla ilgi ve alakaya sahip olduğunu söyleyebilirim. Çorum'da ciddi bir tarihi miras var. Ayrıca başkent Ankara'ya 2.5 saat, denize, Samsun'a 1.5 saat mesafede. Yakınlık ve ulaşım anlamında harika bir lokasyonda. Çorum ayrıca bölgedeki en büyük ihracat yapan il. Şehrin tek üniversitesi. Dolayısıyla keyifli, genç, dinamik, gelişime açık üniversite olarak eğitim öğretime devam ediyoruz." yorumunu yaptı.
İHTİSASLAŞMA ADIMLARI
Hitit Üniversitesi, Türkiye'de 2006'dan sonra kurularak bu alanda ihtisaslaşmayı kabul ettirmiş tek üniversite. Yapay zeka, dijital ürün ve üretim, makine ve imalat teknolojileri alanında ihtisaslaşıyor. Mühendislik fakültesi ise ciddi yük altına girmiş oldu ve bu yükün altından kalkmakiçin gayret içerisinde..
Eğitim alanında da yeni uygulamalar hayata geçirildi. 7+1 uygulamasını başlatıldı. Birçok alanda fakülteler mezun veriyor ancak bu mezunlar lisans eğitimleri döneminde uygulama anlamında en fazla laboratuvara iniyor. İş hayatına gidildiğinde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Modelde öğrencileri, 8 dönemlik fakülte eğitiminin 7 dönemini sınıfta, son dönemini sahada, tamamen pratik yaparak geçiriyor..
AKADEMİK BİRİMLER
Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Spor Bilimleri, Fen Edebiyat, Tıp, Sağlık Bilimleri ve kısmi olarak faaliyete geçmiş olan Güzel Sanatlar Fakültesi... 3 lisansüstü, sağlık bilimleri, sosyal, ve fen bilimleri enstitüsü...Yabancı Diller Yüksekokulu ile birlikte 7 tane meslek yüksekokulu...