Dolar

32,4734

Euro

34,8374

Altın

2.450,84

Bist

9.871,34

e-Devlet Nedir, Şifre Nasıl Alınır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına kolaylık sağlamak adına devlet tarafından verinle hizmetlerin elektronik ortamda sunulması işlemlerini e-Devlet uygulaması denilir.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-05 08:38:10

e-Devlet Nedir, Şifre Nasıl Alınır?

Bu uygulama sayesinde vatandaşlar devletin sunmuş olduğu tüm işlemlere kendi kişisel T.C. numarası ve PTT şubelerinden aldıkları şifre ile girişleriniyaparak hizmetlerden yararlanabilir.  Vatandaşlar tarafından e-Devlet şifrenin nasıl alındığı ve e-Devlet hakkında merak edilen tüm detayları derledik. e-Devlet Nedir? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. e-Devlet şifresi nasıl alınır? İşte tüm detaylar…

18 Aralık 2008 tarihinden beridir gündelik hayatımızın bir parçası haline geldi. Tüm bilgi ve işlemelerimizi e-Devlet sistemi üzerinden ulaşmaktayız. e-Devlet sistemindeki hizmetlerden faydalanmak için öncelikle PTT şubelerinden 2 TL karşılığında şifre edinmek gerekir. Daha sonra kendi T.C. numara ve şifre ile girişinizi yapabilirsiniz. Bu linkten https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Banka kolaylıkla sisteme girebilirsiniz. Buradan aramak istediğiniz her türlü hizmete arama çubuğuna yazarak bir tık ile ulaşa bilinmektedir. e-Devlet sistemi sayesinde vatandaşlar yorulmadan hızlı ve güvenilir şekilde işlemlerini yerine getirebilmekte.e-Devlet şifre alabilmek için neler gerekir? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. e-Devlet şifresi telefonla nasıl alınır? İşte detaylar. 

e-Devlet Nedir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulmasını sağlayan sisteme e-Devlet adı verilmektedir. Bu sistem sayesinde vatandaşların devletin sunmuş olduğu hizmetlerden en kolay ve en etkin yoldan, hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaşabilmektedir. İstediğiniz her türlü hizmete bir tık ile evinizden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

e-Devlet Şifresini Almak İçin Ne Gerekir?

e-Devlet şifresi edinebilmek için öncelikle sizlere en yakın PTT şubesine gidiniz. Daha sonra şifre temin ettiğinizi ilave edin. Ardından e-Devlet Kapısı şifre zarfını T.C. Kimlik numaranızın yazılı olduğu geçerli bir kimlik kartınızla (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport, EvlilikCüzdanı, MaviKart, Çalışma İzin Belgesi, Avukat Kimliği, Hâkim-Savcı Kimliği) birlikte yetkilendirilen PTT şubelerinden 2 TL karşılığında kolaylıkla alabilirsiniz.

e-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

Devletin sunmuş olduğu hizmetlerden faydalanmak için öncellikle e-Devlet şifresi edinmeniz gerekmektedir. e-Devlet şifresini almak için sizlere en yakın olan PTT şubesine gidiniz. Buradan şifrenizi içeren zarfınızı şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek 2TL karşılığında kolaylıkla temin edebilirsiniz.

e-Devlet Şifresi Telefonla Nasıl Alınır?

Şifre yenileme hizmetinden faydalanmak için detayları 160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim Merkezinden destek alarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haber Ara