Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Dünyanın en zengin genci: Bu hayatı seçmezdim

Babasının ani ölümünün ardından, astronomik bir mirasa sahip olan 25 yaşındaki genç, mirastan yakındı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-11 19:25:33

Dünyanın en zengin genci: Bu hayatı seçmezdim

İngiltere'nin en zengin üçüncü kişisi, büyük toprak sahibi aristokrat Westminster Dükü Gerald Cavendish Grosvenor öldüğünde geriye 9 milyar sterlinlik, yani 11 milyar 700 milyon dolarlık bir servet bıraktı. Ölümünün ardından Birleşik Krallık'taki Westminster'ın 7. dükü olan Hugh Richard Louis Grosvenor, babasından kalan mirasla birlikte dünyanın en zengin genci oldu.

25 YAŞINDA YENİ DÜK OLDU

İngiltere'nin en zengin üçüncü kişisi ve Kraliyet ailesinin yakın dostu 6. Westminster Dükü Gerald Cavendish Grosvenor'ın 64 yaşında ani ölümünün ardından Westminster'ın yeni dükü 25 yaşındaki genç Hugh Richard Louis Grosvenor oldu.

"TERCİH ŞANSIM OLSA BU HAYATI ASLA SEÇMEZDİM"

Dük ünvanını 1979'da babasının ölümüyle edinen ve sonrasında aile işlerinin başına geçen Gerald Cavendish Grosvenor, Independent gazetesine verdiği bir röportajında, "Tercih şansım olaydı eğer, böyle varlıklı bir hayatı asla seçmezdim, fakat yine de bu hayatı terk etmeyi asla düşünmedim." açıklamasında bulunmuştu.

"LONDRA'NIN YARISININ SAHİBİ"

25 yaşındaki yeni Dük Hugh Grosvenor şimdi konut fiyatlarının astronomik düzeyde olduğu Belgravia ve Mayfair bölgeleri de dahil "Londra'nın yarısı"nın sahibi.

Yeni dük Grosvenor, büyük bir mirasın sorumluluğunu üstlenirken ailenin diğer fertleri de mirastan yararlanmaya devam edecek. Grosvenor emlak şirketinin internet sitesinde yapılan açıklamada, ailenin geleceği için şirketin Grosvenor'larda kalmaya devam edeceği belirtildi.

Haber Ara