Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

'Dünyamızı koruyalım: Türk dünyasının gelenek ve görenekleri' online resim yarışması sona erdi

Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfı tarafından düzenlenen 'Dünyamızı koruyalım: Türk dünyasının gelenek ve görenekleri' adlı online resim yarışması sona erdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-25 20:59:23

'Dünyamızı koruyalım: Türk dünyasının gelenek ve görenekleri' online resim yarışması sona erdi
Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfı tarafından düzenlenen "Dünyamızı koruyalım: Türk dünyasının gelenek ve görenekleri" adlı online resim yarışması sona erdi.

Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfı tarafından düzenlenen "Dünyamızı koruyalım: Türk dünyasının gelenek ve görenekleri" adlı online resim yarışması sona erdi. Yarışmaya vakfa üye ve gözlemci ülkelerden, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Özbekistan ve Macaristan'ın yanı sıra Türkmenistan, Bulgaristan ve Ukrayna'dan 5-17 yaş arası çocuklar katıldı. Türk Kültür ve Miras Vakfı, yarışmayı düzenleyerek korona virüs salgını sırasında yetenekli gençlerin becerilerini topluma duyurmak, aynı zamanda çocukları Türk halklarının kadim geleneklerini, ulusal ve manevi değerlerinin öğrenilmesine ve korunmasına teşvik etmeyi amaçladı. Yarışma "Mirasımız", "Dede Korkut", "Gelenek ve görenekler", "Dünyamızı Koruyalım", "Müzik", "Nevruz", "Semazenler", "Ulusal Mutfak", "Halılar", "Türk Dünyasının Kadınları", "Oyunlar", "Türk Birliği" olmak üzere 12 kategoride 700'ye yakın resim gönderildi. Yarışmanın kazananları 6-9, 10-13, 14-17 yaş kategorilerinde online oylama ve uluslararası jüri tarafından belirlendi.

Yarışma sonucunda Azerbaycan'dan 7 yaşındaki Meryem Guluzade ve Türkiye'den 7 yaşındaki Elif Bilge Zengin Grand-Prix ödülüne layık görüldüler. Vakıf tarafından Türk dünyasının geleneklerinin, kültürünün ve mirasının ne kadar zengin olduğunu yansıtan resimli bir kitabın yayınlanması planlanıyor.

Haber Ara