Dolar

32,5825

Euro

35,0539

Altın

2.458,73

Bist

9.820,04

Dünyada ne kadar Bitcoin madeni kaldı? Bitcoin madenciliği ne zaman bitecek?

Kripto para madenciliği son günlerin en çok konuşulan konuları arasında. Katlanarak değer kazanan kripto paralar insanların da ilgisini çekmeye başladı. Kripto paraların nasıl üretildiği de merak konusu. Peki kripto paralar Bitcoin nasıl üretilir? Dünyada ne kadar Bitcoin madeni kaldı? Yapılan analizlere göre çıkarılması beklenen Bitcoin madeni geriye 2,338,244 adet kaldı. Bunun da 120 yıl içinde çıkartılması bekleniyor. Bitcoin madenciliği ne zaman bitecek? Bitcoin madenciliğinin 120 yıl içinde biteceği söyleniyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-23 15:58:11

Dünyada ne kadar Bitcoin madeni kaldı? Bitcoin madenciliği ne zaman bitecek?

Toplamda 21 milyon olacak şekilde tasarlanan Bitcoin'in kazılması 2,140 yılında sonlanacak görünüyor. Peki bu azalan arzın fiyata yansımaları ne olur? Dolaşımda olan Bitcoin sayısı 18,661,756 BTC. Bu rakam teorik olarak toplam Bitcoin arzının % 89'una tekabül ediyor. Bitcoin, maksimum arzı 21 milyon coin olacak şekilde tasarlandı. Bu geriye kalan 2,338,244 BTC'nin 120 yıl içerisinde madenciliğe tabi tutulacağı anlamına geliyor. Yani Bitcoin arzı tamamen tükendiğinde takvimler 2,140 senesini gösteriyor olacak.  Bir kripto yatırımcısı olarak bilinen Rhythm, Twitter üzerinden yapmış olduğu bir paylaşımda nadirlik etkisini göstermeye başladı diyor.

Bitcoin nasıl üretilir?

Bitcoin, madencilik olarak adlandırılan bir işlem neticesinde Bitcoin madencilerine ağ tarafından Bitcoin olarak verilen bir ödül neticesinde üretilmektedir. En basit tanımıyla Bitcoin üretimi Bitcoin madenciliği(mining) sayesinde yapılır. Bitcoin madenciliği, yapılan finansal transferleri sağlayan, finansal işlemleri onaylayan ve yeni Bitcoin üretimi yapan bir yapıdır. Bu yapı, yapılan tüm işlemlerin kayıt altında tutulduğu blockchain teknolojisi sayesinde işler.

Bitcoin madenciliği yapabilmek için en çok kullanılan yöntem olarak, ASİC miner'a(Application Specific İntegrated Circuit; Uygulamaya Özel Tümleşik Devre) sahip olmak gereklidir. Bu cihaz ile bilgisayarın usb girişine bağlanarak evde kendi bilgisayarınızdan Bitcoin madenciliği yapabilirsiniz ancak bu işlemin oldukça maliyetli olduğu ve madencilik yapılabilmesi için kripto para borsası hakkında bilgi sahibi olup güncel bir şekilde takip edilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Bitcoin madenciliği blockchain teknolojisi ile beraber çalışır, herhangi bir merkezi sisteme bağlı değildir bu sebeple işlemler birçok insan tarafından kontrol edilir yine bu sebeple güvenlidir. Dijital para piyasasının en yüksek hacimli para birimleri başta Bitcoin olmak üzere, Cash, Litecoin,Ethereum gibi dijital paraların fiyatları arttıkça dijital para madenciliği yapan insanların sayısı da gün geçtikçe artmaktadır.

Bitcoin nedir?

Bitcoin herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan elektronik bir para birimidir. Virgülden sonra 100-milyonuncu basamağa kadar birimlere ayrılabilir. Ayrıca Derin Ağ'da en çok kullanılan para birimidir.

Haber Ara