Dolar

44,4598

Euro

51,2391

Altın

6.314,05

Bist

12.637,40

Yunanistan kapıda vize veremeyecek

Ege’deki Yunan adalarına seyahatte kolaylık sağlamak amacı ile sınır kapısında verilen geçici vize uygulaması sonlandırıldı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-09 11:11:05

Yunanistan kapıda vize veremeyecek

Yunanistan, AB Komisyonunun almış olduğu karara tepkili. Alınan karara göre Ege'deki Yunan adalarına seyahatte kolaylık amacıyla sınır kapısında verilen geçici vize uygulamasına son verildi. Bu karara en büyük tepki ise, Yunan adalarındaki esnaftan geldi. Kararın, her yıl adaları ziyaret eden binlerce Türk turistleri etkilemesinden endişe ediliyor. Kapıda vize uygulaması alarak gelen turistlerin oranı düşük olsa da zor günler geçiren Yunan ekonomisi için yine de önemli bir faktör. Öte yandan Yunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yorgos Katrungalos, konsolosluklarda vize çalışanı sayısının arttırıldığını belirtti ve sıkıntılar yaşanmayacağını söyledi.

Bu pilot uygulama her yıl Ekim sonunda bitip Mayıs ayında başlıyordu. Yunanlar bu uygulamanın tüm yıl olmasını talep etmişlerdi. Uygulamanın Mayıs ayında başlayıp başlamayacağına dair kesin bir bilgi verilmedi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Standart ve 'APP' plaka arasındaki farklarla ilgili açıklama

Haber Ara