Dolar

42,9651

Euro

50,5694

Altın

5.975,94

Bist

11.293,90

Yemen'de ABD'den IŞİD'e operasyon

ABD Savunma Bakanlığı ABD kuvvetlerinin 16 Ekim'de Yemen'in El-Beyda ilinde IŞİD'e ait iki eğitim kampına yönelik düzenlediği saldırıda onlarca IŞİD mensubunu öldürdüğü bilgisini verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-17 11:06:29

Yemen'de ABD'den IŞİD'e operasyon

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Yemen'de IŞİD'e ait olduğu iddia edilen iki eğitim kampına düzenlediği hava saldırısında bu terör örgütüne bağlı onlarca militanın öldürüldüğünü duyurdu.

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, "ABD kuvvetlerinin 16 Ekim'de Yemen'in El-Beyda ilinde IŞİD'e ait iki eğitim kampına yönelik düzenlediği saldırıda onlarca IŞİD mensubu öldürüldü." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, "IŞİD söz konusu kamplarda militanlara AK-47, roketatar, makineli tüfek ve dayanıklılık eğitimi veriyor." ifadesinde bulunuldu.

Terör örgütü IŞİD'in, Yemen'in güç boşluğu olan bölgelerini ABD ve dünyadaki müttefiklerine yönelik saldırıları planlamak, yönlendirmek, kışkırtmak, bu saldırılar için kaynak ve istihdam sağlamak için kullandığı belirtilen açıklamada, "Yemen yıllardır terör örgütleri için istihdam eğitim ve geçiş merkezi olmuştur." değerlendirmesinde bulunuldu.

ABD'nin, Yemen hükümetinin El Kaide'nin Arap Yarımadası'ndaki kollarına yönelik operasyonlarını desteklediği bildirilen açıklamada, son saldırının IŞİD'in Yemen'de saldırı planlama, ülkedeki örgüt liderleri arasındaki ağ ve serbest dolaşım imkanlarına darbe vurduğu ifade edildi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Ankara'da Trump'a babalık davası: ''Bana sahip çıkmasını istiyorum'

Haber Ara