Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Yemen, Büyükelçilik saldırısında Husileri suçladı

Yemen Dışişleri Bakanlığı, Husiler ve müttefikleri devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarını, başkent Sana'daki Sudan Büyükelçiliği'ne saldırmakla suçladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-09 23:38:03

Yemen, Büyükelçilik saldırısında Husileri suçladı

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "Darbeci Husiler ve Salih yanlıları tarafından başkent Sana'daki Sudan Büyükelçilik binası ve büyükelçinin evine ikinci kez düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Bu tür "suçların" kardeş Sudan ile ilişkilerini etkilemeyeceğine dikkat çekilen açıklamada, "Husiler ve Salih yanlılarının Sudan Büyükelçiliği'ne yönelik ikinci saldırıyı düzenlemesinin yanı sıra buradaki araçları çalması, diplomatik temsilciliklere karşı saygı duymadan suç işlemeye odaklandıklarını gösteriyor. Bu suçu işleyenler cezasız kalmayacak." denildi.

Yemen Dışişleri Bakanlığı, uluslararası toplumu elçiliğe yönelik kabul edilemez saldırıyı kınamaya ve utanç verici bu davranışlar karşısında kararlı bir duruş sergilemeye davet etti.

Konuyla ilgili Husiler veya Salih yanlılarından henüz bir açıklama yapılmadı.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler ve onlara destek olan Salih yanlıları, Eylül 2014'ten beri başkent Sana başta olmak üzere birçok bölgede kontrolü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor. Sudan güçleri de 2015'ten bu yana koalisyon güçleri içinde faaliyet gösteriyor.

Haber Ara