Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

‘Yanlışlıkla’ aşırı sağcı oldular

ABD'de binlerce vatandaşın yanlışlıkla aşırı sağcı partiye üye oldukları ortaya çıktı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-20 07:28:29

‘Yanlışlıkla’ aşırı sağcı oldular

Ajanslarda yer alan habere göre; Aralarında ünlü isimlerinde bulunduğu binlerce ABD'linin, yanlışlıkla aşırı sağcı American Independent Party'ye (Amerikan Bağımsızlık Partisi) üye olduğu ortaya çıktı.

1968 yılında, ırkçı George Wallace'ın başkanlık adaylığını desteklemek için kurulan Amerikan Bağımsızlık Partisi'ne üye olarak gözüken 500 kişiyi telefonla arayan Los Angeles Times gazetesi, bu kişilerden 4'te 3'ünün konudan haberdar bile olmadığını öğrendi.

​Partinin adından geçen ‘bağımsız' kelimesinin, herhangi bir siyasi partiyle bağ kurmak istemeyen ABD'liler tarafından yanlış anlaşılmış olabileceği ifade edilirken, Amerikan Bağımsızlık Partisi'ne üye gözüken ünlüler arasında Demi Moore, Emma Stone, ve Patrick Schwarzenegger'in bulunduğu kaydedildi.

​Demokrat Parti üyesi Başkan Barack Obama'nın kampanyasına maddi destekte bulunan ve onun için seçim çalışması yapan Moore'un sözcüsü, LA Times'a yaptığı açıklamada, ünlü oyuncunun parti üyeliğinin bir yanlışlık sonucu ortaya çıktığını belirterek, “Kendisi Amerikan Bağımsızlık Partisi'nin üyesi değildir ve hiçbir zaman da olmamıştır” ifadelerini kullandı.

Haber Ara